تفسیر عکس هوایی توسط کارشناس رسمی تفسیر عکس هوایی

تفسیر عکس هوایی به دلیل اینکه یک عمل بسیار تخصصی است کار هرکسی نیست و در مباحث پیچیده‌تری کاربرد دارد. در کل مطالعه تصاویر هوایی دارای اطلاعات ارزشمندی است که می‌تواند در بخش‌های بسیار مهم همانند محیط‌زیست و مهندسی شهری کمک‌کننده باشد. درواقع هدف از جمع‌آوری این عکس‌ها فقط و فقط کمک به رفع نیاز انسان‌ها است تا محاسبات دقیق‌تری جهت وضوح بالاتر تصاویر داشته باشند.

تفسیر عکس هوایی به چه معنی است؟

تفسیر عکس هوایی درواقع به معنی بررسی دقیق از تصاویری که در ارتفاع بالا با هواپیما یا ماهواره گرفته‌شده تا اطلاعات دقیق‌تری درباره زمین و هر آنچه روی آن است ارائه دهد. توسط این تصاویر آثاری همانند رنگ، بافت، شکل و اندازه عوارض زمین یا ساخت‌وسازها و تغییرات نشان داده می‌شود تا بتوانیم تشخیص المان‌های طبیعی از هم امکان‌پذیر شود.

با نگاهی دقیق‌تر به تصاویر هوایی می‌توان تغییرات محیطی مانند فرسایش خاک، گسترش شهرها یا تغییرات اقلیمی را مشاهده کرد و بر اساس آن تصمیم‌های دقیق‌تری گرفت. درواقع هرچقدر تفسیر عکس هوایی دقیق و حرفه‌ای‌تر انجام شود، اطلاعات دقیق‌تری از وضعیت فعلی منطقه و پیش‌بینی آینده آن منطقه به دست می‌آید.

اهمیت و کاربرد تفسیر عکس هوایی چگونه است؟

تفسیر عکس هوایی به کارشناس رسمی نقشه‌برداری و امور ثبتی کمک می‌کند تا زمین و تغییرات آن را از بالا ببیند و جزئیات را بهتر درک کند. تمامی این تصاویر شامل جزئیات زیادی از محیط می‌باشد درواقع کمک‌کننده است تا اتفاقاتی که در حال رخ دادن است را نمایش دهد این تصاویر در کارهای زیادی کاربرد دارد.

کاربرد این تصاویر در مدیریت منابع طبیعی، کشاورزی و حتی برنامه‌ریزی شهری و بررسی تغییرات آب‌وهوا بسیار تأثیرگذار می‌باشد. تصاویر هوایی درواقع تغییرات تدریجی زمین را نشان می‌دهد این عکس‌ها مواردی همانند، نابودی جنگل‌ها، تغییر مسیر رودخانه‌ها، بلایای طبیعی مثل سیل و فرسایش خاک را نشان می‌دهد

  • تفسیر عکس هوایی در مواقع بحرانی همانند وقوع زلزله یا سیل در شناسایی مناطق آسیب‌دیده و همچنین امدادرسانی سریع ‌ به مردم کمک زیادی می‌کند. با استفاده از فنّاوری روز و نرم‌افزارهای جدید رد این حوزه، تفسیر عکس هوایی خیلی راحت‌ و دقیق‌تر شده است.

شرح تاریخچه عکس‌برداری هوایی:

در قرن نوزدهم از دستاوردهای مهم بشر عکس‌برداری هوایی بود که توسط بالن و حتی کبوتر انجام شد که با استفاده از دوربین‌های ساده که به بالن یا پرندگان وصل می‌شد تا اولین تصاویر در ارتفاع بالا ثبت شود؛ اما در اوایل قرن بیستم با اختراع هواپیما کار تصویربرداری هوایی به‌صورت حرفه‌ای انجام شد. در سال 1909 اولین تصاویر هوایی توسط هواپیما گرفته شد.

استفاده از هواپیما در عکس‌برداری هوایی جهت نقشه‌برداری، اهداف نظامی یا بررسی زمین‌های کشاورزی دستاورد جدیدی بود. با پیشرفت تجهیزات پروازی و همچنین دوربین‌ها این فناوری به مهم‌ترین ابزار شناسایی الگوها در تصاویر هوایی و تحلیل محیط‌زیست تبدیل‌شده که بسیار کمک‌کننده می‌باشد در تفسیر عکس هوایی به کارشناس رسمی نقشه‌برداری و امور ثبتی.

شرح تاریخچه عکس‌های هوایی در ایران

عکس‌برداری هوایی در ایران از سال 1310 یعنی زمان پهلوی اول آغاز شد در آن زمان با همکاری شرکت‌های خارجی جهت نقشه‌برداری هوایی با اهداف مختلف انجام می‌شد. با کمک هواپیماهای کوچک از مناطق مختلف کشور جهت نقشه‌های شهری و زمین‌های کشاورزی عکس گرفته می‌شد تا برای نقشه‌های شهری و زمین‌های کشاورزی استفاده شود. در سال 1332 با تأسیس سازمان نقشه‌برداری در ایران این روند بهتر و دقیق‌تر شد.

شرح تاریخچه تصاویر هوایی در جنگ جهانی اول و دوم

عکس‌برداری هوایی نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌های نظامی در جنگ جهانی اول و دوم داشت. موقعیت دشمن توسط تصاویر هوایی شناسایی می‌شد و به فرماندهان کمک می‌کرد تا برنامه‌های دقیق‌تری جهت حمله یا دفاع طراحی کنند. درنتیجه در جنگ جهانی دوم فنّاوری دوربین‌ها بسیار پیشرفته‌تر شد و تصاویر با وضوح بیشتری در دسترس قرار می‌گرفت.

عکس‌های هوایی پوششی و غیر پوششی چیست؟

عکس‌های هوایی دارای نوع پوششی و غیر پوششی می‌باشند. در عکس‌ها با نوع پوششی تصاویر به‌صورت برنامه‌ریزی‌شده و با همپوشانی خاصی برداشت می‌شود تا جهت نقشه‌برداری دقیق کاربرد داشته باشد. همچنین این تصاویر در مطالعات علمی، مدل‌سازی سه‌بعدی زمین و پروژه‌های مهندسی کاربرد زیادی دارند؛ اما عکس‌های غیر پوششی به‌صورت کلی برداشت می‌شوند و بیشتر برای ثبت تصاویر معمولی از مناطق مختلف استفاده می‌شوند.

دلایل به وجود آمدن عکس‌های هوایی چه بود؟

عکس‌های هوایی به دلیل نیازهای انسانی فراوان به وجود آمدند و کار انسان‌ها را ساده‌تر کردند. مهم‌ترین دلایل به وجود آمدن عکس هوایی به شرح زیر می‌باشد:

1-بهبود نقشه‌برداری و دید وسیع‌تر: عکس‌های هوایی به انسان‌ها این امکان را دادند تا زمین را از زاویه‌ای بالاتر ببیند و نقشه‌های دقیق‌تری تهیه کند.

2-مطالعه دقیق‌تر زمین و منابع طبیعی: عکس‌های هوایی در شناسایی منابع طبیعی، معادن و تغییرات زمین به دانشمندان کمک کردند تا بتوانند بهتر محیط را آنالیز کنند.

3-برنامه‌ریزی و توسعه شهری: عکس‌های هوایی کمک کردند تا شهرها بهتر طراحی شوند. زیرساخت‌ها، جاده‌ها و همچنین ساختمان‌ها با طراحی دقیق‌تری ساخته شدند. به‌عنوان‌مثال جانمایی پلاک ثبتی جهت تعیین حدود چهار طرف ملک انجام می‌شود و لازمه آن تهیه عکس‌های هوایی دقیق می‌باشد.

4-مدیریت کشاورزی: عکس‌های هوایی به کشاورزان و محققان در بررسی دقیق وضعیت خاک، محصولات و مدیریت بهتر مزارع کمک می‌کند.

5-کمک به مدیریت بلایای طبیعی: عکس‌های هوایی در بعد از حوادثی همانند زلزله، سیل یا آتش‌سوزی کمک زیادی به ارزیابی سریع خسارت‌ها و نحوه امدادرسانی می‌کند.

6-کشف آثار باستانی و مطالعات تاریخی: عکس‌های هوایی در شناسایی بسیاری از مکان‌های تاریخی و باستانی که از سطح زمین دیده نمی‌شوند کمک می‌کند.

کارشناس رسمی تفسیر عکس هوایی کیست؟

کارشناس رسمی تفسیر عکس هوایی شخصی است با تخصص و تجربه که می‌تواند عکس‌های هوایی گرفته‌شده را به اطلاعات کاربردی و دقیق تبدیل کند. مهارت‌های کارشناس رسمی تفسیر عکس هوایی درزمینهٔ هایی همانند پروژه‌های عمرانی، کشاورزی، محیط‌زیست و … بسیار پرکاربرد می‌باشد. گزارش‌های کارشناس رسمی تفسیر عکس‌های هوایی به دلیل علمی و معتبر بودن، مبنای تصمیم‌گیری‌های بسیار مهم در محاکم حقوقی، سازمان‌ها و … می‌باشد.

وظیفه کارشناس رسمی تفسیر عکس هوایی چیست؟

وظیفه کارشناس رسمی تفسیر عکس هوایی این است که عکس‌های گرفته‌شده از زمین را به اطلاعات دقیق و قابل‌فهم تبدیل کند. درواقع کارشناس رسمی تفسیر عکس هوایی با بررسی جزئیات تصاویر همانند رنگ‌ها، سایه‌ها، بافت ها و الگوها می‌تواند تغییرات محیطی، ساخت‌وسازها و حتی تحولات تدریجی زمین را تشخیص دهد.

اهمیت تفسیر عکس هوایی توسط کارشناس رسمی دادگستری:

تفسیر عکس‌های هوایی باید توسط فرد متخصص انجام شود و این بسیار حائز اهمیت می‌باشد. چون این کار به‌دقت و مهارت بالایی نیاز دارد. درصورتی‌که این کار با دقت و صحیح انجام نشود، امکان تصمیمات اشتباه و پر خسارت وجود دارد. کارشناس رسمی تفسیر عکس هوایی با استفاده از ابزارهای دقیق و تجربه و دانش علمی خود، نتایج قابل‌اعتماد و دقیقی را به دست می‌آورند؛ و این نتیجه در صورتی به دست می‌آید که کار به یک متخصص باتجربه سپرده شود مجموعه پارسی کارشناس با تیمی قوی و باتجربه از کارشناسان رسمی دادگستری در رشته تفسیر عکس هوایی در سراسر کشور شما عزیزان را یاری می‌دهد.

تفسیر عکس هوایی چقدر برای متقاضی هزینه دارد؟

هزینه تفسیر عکس‌های هوایی به عوامل و شرایط مختلفی بستگی دارد و برای تمامی پروژه‌ها نمی‌توان قیمت و تعرفه مشخص در نظر گرفت.

لازم به ذکر است که مجموعه پارسی کارشناس این هزینه‌ها را با تخفیف 40 درصد به مشتریان خود ارائه می‌دهد.

4 عامل مهم در تفسیر عکس هوایی:

-در تفسیر عکس هوایی اولین عامل مهم، کیفیت و نوع عکس‌ها می‌باشد. اگر عکس‌ها از وضوح بالاتری برخوردار باشند یا از فناوری‌های جدید و پیشرفته مثل سنجش از راه دور جهت ثبت تصاویر استفاده‌شده باشد، هزینه تحلیل و تفسیر عکس هوایی هم بیشتر می‌شود چون نیاز به ابزارهای پیشرفته و متخصصان حرفه‌ای و باتجربه‌تر دارد

-دومین عامل مهم در تفسیر عکس هوایی مساحت منطقه‌ای است که باید بررسی شود و جزئیات موردنیاز که در تحلیل و تفسیر بسیار تأثیرگذار می‌باشد. به‌عنوان‌مثال جهت بررسی تغییرات جزئی زمین، پوشش گیاهی یا کاربری اراضی دقت و تجربه بیشتری نیاز است و وقت و هزینه بیشتری می‌طلبد…

-عامل سوم در تفسیر عکس هوایی، تجربه و تخصص فردی که کار تفسیر را انجام می‌دهد می‌باشد. آنالیز عکس‌های هوایی فقط نگاه کردن به تصاویر نیست. افرادی که در این زمینه مهارت بالاتری دارند، معمولاً دستمزد بالاتری هم دریافت می‌کنند. همچنین هدف پروژه هم خیلی مهم است. به‌عنوان‌مثال اگر تفسیر عکس‌های هوایی برای یک پروژه مهم معدنی یا برنامه‌ریزی شهری باشد، هزینه بسیار بالاتری را می‌طلبد.

-و عامل مهم دیگر که زمان می‌باشد و بسیار حائز اهمیت است. درصورتی‌که پروژه بخواهد سریع آماده شود نیاز به نیروی کار و منابع بیشتر می‌باشد درنتیجه این مسئله هزینه را بیشتر می‌کند. در بعضی موارد نیاز است از فناوری‌های جدید مانند پهپادها یا تصاویر ماهواره‌ای برای به‌روزرسانی اطلاعات استفاده شود که درنتیجه هزینه پروژه بالاتر می‌رود درواقع هرچقدر کار پیچیده‌تر باشد و نیاز به بررسی دقیق‌تر و متخصص باتجربه‌تر داشته باشد، هزینه تفسیر عکس‌های هوایی هم بیشتر می‌شود.

در تفسیر عکس هوایی و جانمایی عکس هوایی به چه ابزاری نیاز می‌باشد؟

-نرم‌افزارهای پردازش تصاویر هوایی عبارت‌اند از ENVI،ERDAS IMAGINE و QGIS ک کمک می‌کنند تصاویر هوایی ره توسط این نرم‌افزارها تحلیل و پردازش اطلاعاتی همانند تغییرات زمین، پوشش گیاهی یا مناطق ساخته‌شده انجام می‌شود.

-توسط سیستم‌های موقعیت‌یابی GPS و GIS موقعیت دقیق تصاویر مشخص می‌شود و این امکان داده می‌شود که عکس‌ها روی نقشه‌های موجود قرار داده شود و بررسی بهتری انجام شود

دستگاه‌های سنجنده طیفی و حرارتی می‌توانند تصاویر را در طول‌موج‌های مختلف (مثل مادون‌قرمز یا حرارتی) ثبت کنند امکان تشخیص نوع پوشش گیاهی یا دمای سطح زمین داده می‌شود.

توسط ابزارهای تصحیح هندسی و رادیو متریک مشکلاتی مثل زاویه بد تصویربرداری هوایی یا اثرات شرایط جوی روی تصاویر و عکس‌ها برطرف می‌شود و کیفیت تصاویر بسیار بالا می‌رود.

-نقشه‌های کمکی و توپوگرافی هم مانند یک راهنما عمل می‌کنند و در تشخیص موقعیت‌های مکانی بهتر کمک‌کننده هستند.

توسط ابزارهای مدل‌سازی سه‌بعدی تصاویر هوایی به‌صورت سه‌بعدی بازسازی می‌شود و دید واقعی‌تری از ساختار منطقه داده می‌شود.

-پهپادها و هواپیماهای مجهز به دوربین تصاویر دقیق و باکیفیتی از سطح زمین ثبت می‌کنند و در مناطق صعب‌العبور بسیار کمک‌کننده می‌باشند.

انواع عکس‌برداری هوایی:

عکس‌برداری هوایی با استفاده از دوربین‌های دقیق و پیشرفته‌ای که روی هواپیماها یا پهپادها نصب می‌شود، انجام می‌شود. تصاویر هوایی با توجه به زاویه‌ای که دوربین از زمین عکس‌برداری انجام می‌دهد می‌گیرد تقسیم‌بندی می‌شوند و هرکدام در موقعیت‌های متفاوتی استفاده می‌شود.

1-عکس‌های هوایی قائم

از رایج‌ترین نوع عکس‌برداری، عکس‌های هوایی قائم می‌باشد؛ که دوربین کاملاً عمود به سمت زمین قرار می‌گیرد و تصویربرداری انجام می‌دهد که در آن‌همه چیز از بالا و بدون زاویه دیده می‌شود. این تصاویر بسیار دقیق هستند چون در این نوع تصویربرداری مقیاس در تمام نقاط تصویر ثابت می‌باشد. درنتیجه از عکس‌های قائم جهت تهیه نقشه‌های دقیق، مدل‌سازی سطح زمین و محاسبه مساحت و فاصله‌ها استفاده می‌شود.

2- عکس‌های اورتفتو

عکس‌های اورتفتو از پردازش و تصحیح تصاویر قائم به دست می‌آیند که نوع دیگری از تصاویر هوایی می‌باشد. تصاویر اولیه با استفاده از نرم‌افزارهای خاص اصلاح می‌شوند یعنی خطاهای ناشی از شیب زمین، ارتفاع و انحراف دوربین برطرف می‌شود. نتیجه کار تصویری دقیق و اصلاح‌شده می‌باشد که به‌عنوان یک نقشه دقیق می‌توان از آن استفاده کرد. مقیاس در عکس‌های اورتفتو ثابت است و در کارهایی مانند سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی، (GIS) برنامه‌ریزی شهری و نقشه‌کشی بسیار مناسب است.

3-عکس‌های هوایی مایل

عکس‌های هوایی مایل مقابل عکس‌های قائم قرار می‌باشند. در این روش دوربین با زاویه‌ای بین 10 تا 60 درجه نسبت به زمین تصویربرداری را انجام می‌دهد که علاوه بر سطح زمین، جزئیات عمودی همانند ارتفاع ساختمان‌ها، پل‌ها و تپه‌ها را هم نشان می‌دهد. این روش تصویربرداری دید واقعی‌تر به بیننده می‌دهد؛ و این نکته هم حائز اهمیت است که در عکس‌های هوایی مایل، مقیاس در نقاط مختلف تصویر متفاوت است و همین نکته دقت تصاویر را جهت کارهای محاسباتی کمتر می‌کند

4-عکس‌های هوایی غیر مایل

عکس‌های هوایی غیر مایل درواقع همان تصاویر قائم هستند که به‌صورت مستقیم و عمودی از زمین گرفته می‌شوند؛ که به دلیل دقت بالا و یکنواختی مقیاس در این جهت تهیه نقشه‌های دقیق و کارهای مطالعاتی پرکاربرد می‌باشد و پایه بسیاری از پروژه‌های نقشه‌برداری می‌باشد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *