نحوه ارزیابی زمین کشاورزی / قیمت‌گذاری اراضی کشاورزی

2,071 بازدید کنندگان

ارزیابی زمین کشاورزی شامل اراضی با کاربری باغی و زراعی می‌باشد که بیش از یک‌دهم مساحت کل کشور را اراضی کشاورزی تشکیل داده است. اهمیت دانستن چگونگی ارزیابی زمین‌های کشاورزی به دلیل تعدد مالکین و گستردگی اراضی کشاورزی در سراسر کشور مشخص می‌شود. طبق قانون افراد دارای صلاحیت برای تعیین قیمت اراضی کشاورزی کارشناسان رسمی دادگستری رشته کشاورزی و منابع طبیعی می‌باشند. این موضوع به دلیل عدم اطلاع ذینفعان باعث اختلاف‌نظر در بیشتر مواقع می‌باشد.

در ادامه عواملی که در ارزیابی املاک کشاورزی باید در نظر گرفته شود را بیان می‌کنیم

کارشناس قیمت‌گذاری زمین کشاورزی –ارزیابی اراضی کشاورزی

ارزیابی زمین کشاورزی، قیمت‌گذاری اراضی کشاورزی، ارزیابی زمین، قیمت‌گذاری زمین، کارشناس رسمی ارزیابی زمین

قیمت‌گذاری زمین کشاورزی و ارزیابی اراضی و املاک کشاورزی اعم از زراعی و باغی با در نظر گرفتن تمامی جهات کارشناسی و عوامل مؤثر در آن توسط کارشناس رسمی دادگستری شرکت پارسی کارشناس برای متقاضیان مهاجرت و … انجام می‌شود. به‌منظور ارزیابی زمین‌ کشاورزی کارشناس رسمی دادگستری باید به موارد زیر دقت داشته باشد.

1- بررسی امتیازات و سرمایه‌گذاری‌های انجام‌گرفته در زمین‌های کشاورزی مانند آبیاری قطره‌ای، تسطیح، زهکشی، احداث کانال آب‌رسانی و لوله‌کشی، دریافت مجوزهای ادارات دولتی مانند مجوز احداث استخر پرورش ماهی، گلخانه، احداث دامداری

2- بررسی وضعیت امتیازات آب و برق و گاز

3- بررسی وضعیت فرهنگی و اجتماعی و بافت جمعیتی مردم منطقه و امنیت منطقه همچنین فاصله زمین تا بناهای سیاحتی و زیارتی منطقه و… در ارزیابی اراضی کشاورزی مؤثر است

4- بررسی ارزش و نوع کاربری اراضی مجاور

5- بررسی قابلیت کشت زمین و مقدار سوددهی سالانه زمین از محصولاتی که در آن کشت می‌شود.

قیمت‌گذاری زمین کشاورزی –قیمت‌گذاری املاک کشاورزی

قیمت‌گذاری زمین کشاورزی یا ارزیابی زمین کشاورزی به نوع زمین و امتیازات آن بستگی دارد که با بررسی این نکات، کارشناس رسمی دادگستری به این اطلاعات و نکات دست می‌یابد. اراضی که چندین قابلیت مانند، کشاورزی، باغداری و… را داشته باشند و با داشتن خاک حاصلخیز، برداشت محصولی بیشتری را به ثمر برساند در کارشناسی زمین کشاورزی یا ارزیابی اراضی کشاورزی از ارزش بالایی برخوردار می‌شود.

انواع زمین‌های موجود عبارت‌اند از دایر، بایر، موات، مزروعی، باغ که در توضیح زمین موات باید اشاره کرد به زمین‌هایی که دخل و تصرف انسانی، آن‌ها را احیا و به زمین‌های زراعی و کشاورزی تبدیل کرده است. چه‌بسا این زمین‌ها روزی موات و دست‌نخورده بودند.

ارزیابی زمین کشاورزی، قیمت‌گذاری اراضی کشاورزی، ارزیابی زمین، قیمت‌گذاری زمین، کارشناس رسمی ارزیابی زمین
  • در قیمت‌گذاری زمین کشاورزی نوع مالکیت زمین بسیار قابل اهمیت است و این سؤال در ارزیابی زمین کشاورزی مطرح می‌شود که مبادا زمین وقفی، مشاعی و یا جز میراث باشد.
  • در پیگیری موضوع ارزیابی زمین کشاورزی اهمیت سند مالکیت نیز به میان می‌آید که مالکیت سند به چه صورتی می‌باشد؟ رسمی، قولنامه، مشاعی و…
  • و نکته مهم جهت ارزیابی اراضی کشاورزی بعد از موضوع نوع سند، مساحت و متراژ زمین کشاورزی می‌باشد که کارشناس رسمی ارزیابی زمین کشاورزی باید به آن دقت داشته باشد به این معنی که گستره زمین چقدر است و آیا فرم آن یکدست می‌باشد؟ که تمامی موارد ذکرشده در رتبه‌بندی قیمت زمین اثرگذار می‌باشد.

قیمت‌گذاری زمین کشاورزی

قیمت‌گذاری زمین کشاورزی و عوامل تأثیرگذار در ارزیابی زمین کشاورزی عبارت‌اند از:
  • مساحت و شکل هندسی زمین
  • آبی یا دیمی بودن زمین
  • باارزش‌تر بودن اراضی و باغاتی که از قنات‌ها، رودخانه، چاه‌ها یا چشمه‌ها حقابه دارند و حقابه آن‌ها در سند ذکرشده است
  • عرضه و تقاضای زمین در منطقه و ارزش معاملاتی و قیمت عرف
  • فاصله اراضی کشاورزی یا دوری و نزدیکی به روستاها، شهرها و جاده‌های اصلی
  • فاصله تا امور خدماتی و زیربنایی
  • نحوه دسترسی اراضی کشاورزی به امکانات مربوط به نیروی انسانی و کارگران فصلی
  • نحوه دسترسی اراضی کشاورزی به امور حمل‌ونقل و بازارهای فروش محصول
  • ارزیابی اعیانی موجود در اراضی کشاورزی به‌ویژه در باغات، اشجار و سن آن‌ها و مستحدثات اعم از احداث ساختمان مسکونی و کارگری و …
  • بررسی امکان دسترسی به منابع آبی جدید در آینده (مانند سدهای احداثی در منطقه)
  • بررسی نوع مالکیت از قبیل مشاعی، وقفی، ارثی و … و نداشتن معارض حقیقی و حقوقی
  • توجه به نوع اسناد مالکیت در زمین‌های کشاورزی

ارزیابی اراضی مزروعی – کارشناسی اراضی مزروعی

زمین‌های زراعی مناسب جهت تولید محصولاتی می‌باشد که دارای قابلیت کشت و زرع باشد عوامل مؤثر در ارزیابی زمین‌ مزروعی یا کارشناسی اراضی مزروعی عبارت‌اند از:

ارزیابی زمین کشاورزی، قیمت‌گذاری اراضی کشاورزی، ارزیابی زمین، قیمت‌گذاری زمین، کارشناس رسمی ارزیابی زمین
  • مالکیت زمین
  • امتیازات زمین مانند آب (چاه آب، آبیاری قطره‌ای، کانال آب)- برق- گاز
  • وضعیت زمین نسبت به راه‌های اصلی- فرعی
  • بررسی نوع سند زمین
  • بررسی مساحت و اضلاع زمین
  • نوع اراضی
  • بررسی بارندگی سالانه و دسترسی به آب
  • بررسی زمین ازنظر توپوگرافی و هزینه‌های تسطیح
  • فاصله زمین نسبت به سکونتگاه‌های روستایی، جاده‌ها و شهرها
  • کلاس‌بندی نوع خاک و زمین
  • بررسی آبی و دیمی بودن زمین
  • شیب بندی زمین

ارزیابی اراضی غیر مزروعی

اراضی غیر مزروعی عبارت است از زمین یا ملکی که در آن‌ کشاورزی، باغداری، کشت و زرع صورت نمی‌پذیرد. کارشناسان پارسی کارشناس خدمات قابل‌توجهی در راستای ارزیابی اراضی غیر مزروعی و ارزیابی اراضی مزروعی، ارزیابی زمین‌ کشاورزی، قیمت‌گذاری زمین‌ کشاورزی و پهنه‌بندی آن ارائه می‌دهد.

همسایگی اراضی کشاورزی با شهر، مساوی رفاه باغداران

در ارزیابی اراضی کشاورزی، نکته قبل اهمیت در ارزش زمین مسافت و فاصله زمین تا روستا، مرکز بخش و شهر است؛ که هرچقدر زمین به امکانات روستایی، جاده اصلی و شهر نزدیک‌تر باشد در کارشناسی زمین کشاورزی و قیمت‌گذاری زمین کشاورزی از ارزش بالاتری برخوردار است. تأمین آب موردنیاز زمین از مهم‌ترین نکات این موضوع است که زمین کشاورزی یا باغی با داشتن چاه، قنات، رودخانه و… و حتی امتیازاتی مانند برق، گاز، تلفن ازنظر کارشناسی نمره مثبتی دارد

همیشه محصولات خوب از خاک خوب و رسیدگی باغدار و یا کشاورز به وجود می‌آید، بنابراین کارشناسان رسمی دادگستری برای این اراضی امتیاز ویژه‌ای قرار می‌دهند که اگر زمین کشاورزی دارای خاک حاصلخیز و پتانسیل کشت هر محصولی را داشته باشد ارزش بالاتری را در کارشناسی زمین کشاورزی دریافت می‌کند. سیستم مورداستفاده در زمین و هزینه‌هایی که برای مکانیزه کردن سطح زیر کشت انجام‌شده نیز برای موضوع قیمت‌گذاری و کارشناسی زمین کشاورزی لحاظ می‌شود

  • هنگامی‌که دو زمین در کنار یکدیگر قرار دارند حق‌وحقوقی بین مالکین هر دو زمین نسبت به هم ایجاد می‌شود که به این حقوق حق ارتفاق می‌گویند.
ارزیابی زمین کشاورزی، قیمت‌گذاری اراضی کشاورزی، ارزیابی زمین، قیمت‌گذاری زمین، کارشناس رسمی ارزیابی زمین
  • از اصول این حق به‌عنوان‌مثال اینکه مالک یکی از زمین‌ها می‌تواند برای عبور و مرور خود و جریان دادن راه‌آب به زمین خود از زمین همسایه استفاده کند که این موضوع یا به‌صورت توافقی یا به‌صورت قانونی بین مالکین حل‌وفصل می‌شود.
  • حق ارتفاع در کارشناسی زمین کشاورزی و قیمت‌گذاری اراضی کشاورزی باید مشخص و شرایط آن در ارزیابی زمین کشاورزی باید اعمال شود.

قیمت‌گذاری اراضی ملی – ارزیابی اراضی ملی

قیمت‌گذاری اراضی ملی به‌منظور واگذاری زمین‌ها به بخش‌های خصوصی انجام می‌شود، ممکن است یک شرکت یا شخص متقاضی زمین‌های طرح ملی باشد به استناد قوانین، دولت با تقاضای شخص یا شرکت موافقت می‌کند و از اراضی ملی قسمتی را به او اختصاص می‌دهد. مبنای محاسبه ارزش اراضی ملی نظریه کارشناس رسمی دادگستری است که با توجه به استعداد و موقعیت زمین ازنظر (تجاری، زراعی، صنعتی، مسکونی) کارشناسی و قیمت‌گذاری آن محاسبه می‌شود…

  • معمولاً زمین‌های طرح ملی زراعی نیست و اگر زمین به‌منظور ساخت معدن واگذار شود به‌جای کشت و زرع در زمین میزان اندوخته معدن باید موردبررسی و کارشناسی قرار بگیرد.

کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی زمین کیست؟

به محلی که در آن هیچ‌گونه بنایی احداث نشده است زمین میگویند. زمین ممکن است بر اساس نوع محل ویژگی‌های متفاوتی داشته باشد به‌عنوان‌مثال در ارتفاعات امکان دارد زمین تپه گونه باشد و یا براثر فرسایش پستی‌وبلندی پیداکرده باشد. ما در زندگی خود با مسائلی روبرو می‌شویم که می‌خواهیم ملک یا زمین موردنظر خود را به‌طور دقیق و با جزئیات، قیمت‌گذاری کنیم و درعین‌حال به یک کارشناس بی‌طرف و متخصص جهت این کار نیازمندیم.

در چه مواردی سراغ کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی زمین می‌رویم؟

ارزیابی زمین شامل ارزیابی املاک مسکونی، ارزیابی املاک تجاری، ارزیابی املاک اداری و صنعتی، ورزشی، هنری و فرهنگی را شامل می‌گردد و هرکدام از موارد ذکرشده در هنگام ارزیابی و قیمت‌گذاری دارای معیارهای متفاوتی است.

ارزیابی زمین کشاورزی، قیمت‌گذاری اراضی کشاورزی، ارزیابی زمین، قیمت‌گذاری زمین، کارشناس رسمی ارزیابی زمین
  • قیمت‌گذاری زمین در بحث قراردادهای خریدوفروش
  • مشارکت در ساخت زمین و تقسیم‌بندی زمین مابین شرکا
  • امور مربوط به معاملات ملکی و زمین
  • امور مربوط به ارزیابی وثیقه
  • اثبات تمکن مالی جهت مهاجرت یا دریافت وام
  • امور مربوط به وراثت و تقسیم ارث
  • داوری تخصصی جهت حل اختلافات ملکی و زمین

کارشناس رسمی دادگستری جهت ارزیابی زمین و قیمت‌گذاری زمین، عوامل بسیاری را موردتوجه قرار می‌دهد زیرا امروزه عوامل متعدد و بسیاری هستند که بر قیمت زمین و اراضی تأثیرگذارند.

ازجمله عوامل تأثیرگذار بر روی ارزیابی کارشناس رسمی دادگستری جهت تعیین قیمت بروز زمین و اراضی عبارت است از:
– جمعیت‌شناسی

تمامی عواملی که در موضوع جمعیت شناختی موردبررسی می‌باشد مانند سن، نژاد، جنسیت، درآمد، مهاجرت، رشد جمعیت بر روی قیمت‌گذاری زمین تأثیرگذار است. باید توجه داشت که این آمار که معمولاً هم نادیده گرفته می‌شود، می‌تواند تا سالیان سال بر روی قیمت زمین و ارزیابی اراضی تأثیرگذار باشد

– تأثیر نرخ بهره در ارزیابی زمین

این موضوع جهت دریافت و استفاده از وام مسکن موردتوجه کارشناس رسمی دادگستری است. هر چه میزان نرخ بهره کمتر باشد هزینه دریافت وام جهت خرید زمین نیز کمتر است. در چنین زمانی، با افزایش تقاضا جهت خرید زمین، قیمت زمین نیز افزایش می‌یابد.

– سیاست‌های دولتی

انواع سیاست‌های دولتی مثل یارانه و مالیات می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی روی تقاضای خرید زمین و همچنین افزایش قیمت آن تأثیرگذار باشد

– تأثیر کاربری فعلی زمین در قیمت‌گذاری زمین یا ارزیابی زمین

از عوامل مهم و مؤثر بر قیمت زمین، نوع کاربری زمین یعنی کشاورزی، اداری، صنعتی و تجاری بودن زمین است

– زمان

با توجه به تورم و وضعیت نابسامان حال کشور، یکی از عوامل مؤثر در قیمت‌گذاری زمین، زمان می‌باشد. به‌عنوان‌مثال امکان دارد که ما زمینی را در تیرماه معامله کرده و فروخته باشیم، اما در زمان تنظیم سند مالکیت مثلاً در آذرماه قیمت زمین تغییر کرده باشد. اگر قیمت و ارزش زمین در تیرماه بیشتر بوده باشد، در چنین مواقعی می‌توانیم ادعای غبن یا به عبارتی ادعای ضرر در معامله کنیم، هرچند در چنین قاضی، دادخواست را موجه تشخیص نمی‌دهد و یا با ارجاع به کارشناس رسمی دادگستری، اقدام به ارزیابی زمین و قیمت‌گذاری زمین در زمان و تاریخ معامله می‌کند

– تأثیر ارزش اعیانی در کارشناسی زمین یا ارزیابی زمین
قیمت‌گذاری زمین کشاورزی و ارزیابی اراضی و املاک کشاورزی اعم از زراعی و باغی با در نظر گرفتن تمامی جهات کارشناسی و عوامل مؤثر در آن توسط کارشناس رسمی دادگستری شرکت پارسی کارشناس برای متقاضیان مهاجرت و … انجام می‌شود. به‌منظور ارزیابی زمین‌ کشاورزی کارشناس رسمی دادگستری باید به موارد زیر دقت داشته باشد.

ارزش اعیانی همان ارزش بنا یا ساختمان احداث‌شده در زمین می‌باشد. عواملی مانند عوارض پیش‌آمدگی و تخلف، عوارض صدور پروانه، عوارض مازاد تراکم، عوارض حذف پارکینگ ( در شرایط خاص و استثنا)، حق سرقفلی و کسب و پیشه در املاک تجاری، هزینه‌های احداث بنا ( هزینه تجهیزات و مصالح و ماشین‌آلات، هزینه نظارت، هزینه مدیریت اجرا و…) و غیره بر روی ارزش اعیان ( بنا) تأثیر می‌گذارند.

– دسترسی زمین

میزان دسترسی زمین به‌شدت بر روی ارزیابی زمین و قیمت‌گذاری زمین تأثیرگذار است. مجاورت با مجاورت با مراکز خرید، مراکز تفریحی، مراکز آموزشی، فضای سبز و پارک‌ها، مراکز درمانی، پایانه‌های مسافربری، مجاورت با جاده‌ها ( مخصوصاً معابر اصلی)، نزدیکی و دسترسی به فرودگاه‌ها و… ازجمله عواملی است که موجب افزایش یا کاهش قیمت زمین و اراضی می‌شود.

– موقعیت منطقه‌ای زمین

موقعیت منطقه‌ای زمین روی کارشناسی زمین یا ارزیابی زمین تأثیرگذار است باشد. به این صورت که زمینی که در خارج محدوده شهری است با زمینی که در محدوده داخلی شهر است ارزش کاملاً متفاوتی دارند.

– عرضه و تقاضا

گاهی اوقات در مناطق خاص، تقاضای زمین باعرضه آن رابطه معکوس دارد. به این معنی که در منطقه‌ای که تقاضای خرید ملک یا زمین بالا باشد ولی میزان عرضه و دسترسی ملک یا زمین در آن منطقه کم باشد، در این صورت قیمت و ارزش ملک یا ارزش زمین به‌شدت بالا می‌رود.

– نوع سند

از عوامل دیگر مؤثر و مهم در قیمت زمین، نوع سند آن زمین می‌باشد. مطمئناً زمین قولنامه‌ای قیمت کمتری نسبت به زمین سنددار دارد، اما در میان قیمت زمین‌های سنددار نیز تفاوت بسیاری وجود دارد.

نقشه‌برداری در کارشناسی رسمی دادگستری با موضوع ارزیابی زمین

کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی زمین یا همان راه و ساختمان توسط نقشه‌برداری به تعیین مساحت دقیق زمین و ساختمان می‌رسد نقشه‌هایی که از نقشه‌برداری به دست می‌آید، در ارزیابی زمین، قیمت‌گذاری زمین و تعیین تکلیف سند در موارد مربوط به انحصار وراثت و تقسیم ارث مورداستفاده قرار می‌گیرد. نقشه‌برداری را می‌توان به‌عنوان یکی از بهترین روش‌ها برای حل اختلافات، مخصوصاً اختلافات مربوط به خط مرزی بین دو قطعه زمین دانست. به عبارتی می‌توان گفت که هر وقت مالکان املاک یا زمین‌های مجاور و همسایه بر سر مرز دقیق املاک خود دچار اختلاف و ناسازگاری شوند و نتوانند باهم به توافق برسند، استفاده از نقشه‌برداری توسط کارشناس رسمی دادگستری راه و ساختمان و کارشناس رسمی نقشه‌برداری این اختلافات قابل‌حل می‌باشد

  • عوامل زیادی وجود دارد که بر ارزیابی زمین و قیمت‌گذاری زمین مؤثر می‌باشد و به‌نوعی از معیارهای کارشناسی زمین یا ارزیابی زمین به‌حساب می‌آید.

ارزیابی زمین توسط کارشناس رسمی دادگستری

قیمت گذاری اراضی و زمین کشاورزی کارشناس رسمی کشاورزی و منابع طبیعی ارزیابی زمین کشاورزی، قیمت‌گذاری اراضی کشاورزی، ارزیابی زمین، قیمت‌گذاری زمین، کارشناس رسمی ارزیابی زمین

کارشناس رسمی دادگستری کشاورزی و منابع طبیعی، ازنظر صلاحیت در گروه تخصصی کشاورزی قرار دارد. درواقع بخش کشاورزی و منابع طبیعی به‌عنوان یکی از بخش‌های مهم که طیف وسیعی از رشته‌ها با آن مرتبط بوده و همچنین بیشتر روستانشینان به شغل کشاورزی اشتغال دارند و از این نظر به دلیل کثرت متقاضیان ارزیابی زمین کشاورزی و همچنین نقش اقتصادی آن، بسیار اهمیت می‌باشد، کارشناس رسمی کشاورزی، پس از اخذ پروانه فعالیت حرفه‌ای باید در عناوین حوزه فعالیت صلاحیت‌های مربوطه را اخذ نماید.

وظایف کارشناس رسمی دادگستری کشاورزی و منابع طبیعی:

ارزیابی محصولات کشاورزی و برآورد هزینه تولید
تعيين حق ريشه توسط کارشناس رسمی کشاورزی و منابع طبیعی
ارزيابي اراضي مزروعي و باغي و برآورد هزينه ايجاد تأسیسات آبياري
ارزيابي و کارشناس تأسیسات كشاورزي توسط کارشناس رسمی دادگستری کشاورزی
ارزيابي و قیمت‌گذاری بذر و گياهان زراعي
ارزيابي و برآورد هزینه‌های احداث شرکت‌های كشت و صنعت ازنظر ميزان زمين موردنیاز، نوع محصولات زراعي توسط کارشناس رسمی کشاورزی و منابع طبیعی
ارزيابي احداث فضاي سبز، گل‌های زينتي و تأسیسات مربوط به آن‌ها
ارزيابي و قیمت‌گذاری تأسیسات گلخانه‌ای
تعيين اجاره‌بها و اجرت‌المثل اراضي باغات
ارزيابي و قیمت‌گذاری باغ‌های مثمر، درختان غيرمثمر و چمن
ارزيابي ساختمان‌ها و تأسیسات روستايي
ارزيابي و قیمت‌گذاری درختان و گل‌های زینتی
تعيين ميزان خسارت وارده به محصولات باغي توسط کارشناس رسمی کشاورزی

موضوع پراهمیت در امر ارجاع کار به کارشناس رسمی دادگستری کشاورزی و منابع طبیعی، در ابتدا سابقه کار، تجربه، شناخت و آشنایی به حوزه تخصصی کارشناسی می‌باشد، به دلیل اینکه کارشناس رسمی دادگستری کشاورزی و منابع طبیعی برای ورود به این حوزه حداقل باید مدرک لیسانس در رشته کارشناسی مهندسی کشاورزی را دارا باشد اما بعضی از کارشناسان دارای مدارک تحصیلی فوق‌لیسانس و دکتری یا دارای مدارک دوره‌های تخصصی دیگر نیز می‌باشند و این یعنی تخصص و توانمندی بیشتر کارشناس رسمی دادگستری که در دفترچه یا عناوین صلاحیت‌های کارشناسی منعکس نمی‌شود درنتیجه ضرورت دارد که قبل از رجوع به کارشناس رسمی کشاورزی ضمن تحقیق در این موضوع از تسلط کارشناس به کار کارشناسی مطلع شوید، می‌توانید در این مورد از خدمات مشاوره مجموعه پارسی کارشناس بهره ببرید.

9 دیدگاه

  • سلام مرسی از اطلاعات خوبتون در رابطه با ارزیابی اراضی کشاورزی مثل ارزیابی زمین کشاورزی و ارزیابی استخر پرورش ماهی و ارزیابی گلخانه

    • سلام آقای مهندس
      من یک قطعه زمین دارم که کنار زمینم راه بود اما الان مالک زمین کناری راه را گرفته و میگه زمینمه و راهی در حال حاضر وجود نداره چجوری باید اثبات کنم که اونجا قبلا راه بوده؟

      • درود بر شما شما باید از کارشناس رسمی نقشه برداری و تفسیر عکس هوایی کمک بگیرید ابتدا باید نقشه هوایی ملک را از سازمان جغرافیای و سازمان نقشه برداری نسب به سال هایی که مد نظر هست دریافت کنید و به همراه سند ملکی در اختیار کارشناس رسمی نقشه برداری با صلاحیت تفسیر عکس هوایی قرار دهید تا بررسی ها انجام شود و طی یک گزارش رسمی موقعیت دقیق املاک مشخص شود.

  • سلام مجموعه ای دارم و نیاز دارم توسط کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی بشه که شامل استخر پرورش ماهی و گلخانه و قسمتی ساختمان اداری هست چطور میتونم شروع کنم؟

  • سلام جناب مهندس
    ما یک زمین زراعی بزرگ داریم که ورثه ای هست در حال حاضر زیر کشت هست و چند هکتارش باغ میوه هست میخوایم قطعه بندی کنیم و بین ورثه تقسیم بشه اما بدلیل اختلافات نیازه که کارشناس رسمی قیمت گذاری کنه چجوری اقدام کنیم ؟باید بریم دادگاه؟

  • سلام من یک هکتار زمین کشاورزی خریداری کرده ام 3 سال پیش اینجا زمین قطعه ای فروخته میشه و مبایعه نامه بین خودمون نوشته شد حالا بعد سه سال میخوام اقدام کنم سند بگیرم مالک قبلی هم سندی نداره اونم از نفر قبلی به همین روال خریداری کرده راستش مشکل اینه محدوده دقیق ملک مشخص نیست بهم گفتن باید برای سند از چهار گوشه زمین نقشه یو تی ام بگیرم اول اینکه کارشناس رسمی نقشه برداری برای تهیه نقشه utm برای ما آیا قولنامه ما را قبول دارد؟و اینکه آیا برای سند زدن حتما باید قبلش ارزیابی زمین کشاورزی انجام بشه یعنی کارشناس رسمی دادگستری ملک حتما باید به ما گزارش کارشناسی ملک را بده؟ لطفا راهنمایی کنید

    • درود بر شما، شما باید به اداره ثبت و اسناد مراجعه کنید و مطمئن شوید آیا ملک مورد نظر دارای سند رسمی هست یا خیر در غیر اینصورت باید ابتدا برای گرفتن سند تک برگ نیاز به تهیه نقشه یو تی ام توسط کارشناس رسمی نقشه برداری دارید تا بتوانید در پروسه دریافت سند تک برگ طبق درخواست های اداره ثبت و اسناد بقیه مراحل را طی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *