کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی ماشین‌آلات و تأسیسات کارخانجات:

کارشناس رسمی دادگستری رشته برق، ماشین‌آلات و تأسیسات کارخانجات می‌تواند در این حوزه به ارزیابی و ارائه گزارش کارشناسی در موضوع ارزیابی ماشین‌آلات و تأسیسات کارخانجات، ارزیابی ماشین‌آلات و تأسیسات صنایع تولید قطعات خودروسازی، ارزیابی ماشین‌آلات و تجهیزات صنایع ماشین‌سازی و خودروسازی، تزریق و تولید پلاستیک، تولید سیم و کابل و تجهیزات دستگاه‌های حفاری چاه‌ها و غیره بپردازد

ارزیابی ماشین‌آلات و تأسیسات:

خدماتی که کارشناس رسمی دادگستری رشته ارزیابی ماشین‌آلات ارائه می‌دهد چیست؟

کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی ماشین‌آلات و تأسیسات کارخانجات:ارزیابی تجهیزات کارخانجات،ارزیابی تجهیزات صنعتی،ارزیابی کارخانجات،کارشناس رسمی دادگستری
  • ارزیابی و قیمت‌گذاری ماشین‌آلات کارخانجات جهت افزایش سرمایه شرکت، ارائه به بانک جهت دریافت تسهیلات و ثبت دارایی‌ها
  • ارزیابی مجدد ماشین‌آلات کارخانجات و ارائه گزارش توسط کارشناس رسمی دادگستری ماشین‌آلات جهت ارائه به اداره دارایی
  • ارزیابی خط تولید کارخانجات و بررسی اصول فنی ماشین‌آلات
  • ارائه مشاوره و گزارش رسمی کارشناس رسمی دادگستری برای ماشین‌آلات و تأسیسات جهت اخذ وام و تسهیلات بانکی
  • ارزیابی و قیمت‌گذاری اموال و تجهیزات توقیف‌شده کارگاه‌های تولیدی و صنعتی
  • تخمین قیمت پایه جهت انجام مزایده شرکت‌های دولتی و خصوصی برای ماشین‌آلات، تجهیزات صنعتی، ماشین‌آلات ساختمانی و راه‌سازی و …
  • ارزیابی یا ارزش‌گذاری تجهیزات صنعتی و ماشین‌آلات دپو شده و همکاری با گمرکات کشور و مبادی ورودی کالا
  • تعیین خسارت و عوامل خسارت وارده شده به تجهیزات و دستگاه‌های دپو شده در انبارهای گمرک کشور
  • ارائه گزارش کارشناسی رسمی برای ترهین ماشین‌آلات کارخانه برای ضمانت بانکی و دریافت وام
  • جهت محاسبه هزینه استهلاک ماشین‌آلات و تجهیزات و همکاری با مؤسسات حسابرسی و حسابدار رسمی جهت شناسایی دارایی
  • تعیین قدرالسهم و ارزیابی تأسیسات الکتریکی در برق شهری
  • ارزیابی و قیمت‌گذاری ماشین‌آلات کارگاه‌های کوچک و ارزیابی ماشین‌آلات راه‌سازی و عمرانی
  • تعیین اجاره‌بها و خسارت یا حق الامتیاز ماشین‌آلات صنعتی

کارشناس رسمی دادگستری کارخانجات

به دلیل توسعه بخش صنعت طی دهه‌های اخیر که باعث به وجود آمدن کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و مجموعه‌های صنعتی کوچک و بزرگی در سراسر کشور شده است و به دلیل تنوع موضوع در این بخش نیاز به بررسی تخصصی و همه‌جانبه و همچنین دقت نظر در امر ارزیابی کارخانه یا قیمت‌گذاری تجهیزات کارخانجات یا کارشناسی ماشین‌آلات صنعتی توسط کارشناسان رسمی دادگستری می‌باشد

  • موضوع ارزیابی و قیمت‌گذاری کارخانجات علاوه بر تعیین ارزش تجهیزات و ماشین‌آلات صنعتی شامل ارزیابی عرصه و اعیان و امتیازات کارخانه نیز می‌شود که ارزیابی املاک صنعتی مانند سوله‌های صنعتی یا ساختمان‌های اداری کارخانجات یا انبارهای صنعتی باید توسط کارشناس رسمی راه و ساختمان انجام شود.

نحوه قیمت‌گذاری و ارزیابی ماشین‌آلات صنعتی

برای ارزیابی و کارشناسی کارخانجات و ماشین‌آلات صنعتی در مجموعه پارسی کارشناس از 4 روش زیر استفاده می‌شود:

ارزیابی تجهیزات کارخانجات،ارزیابی تجهیزات صنعتی،ارزیابی کارخانجات،کارشناس رسمی دادگستری

۱- مقایسه باقیمت بازار: مقايسه باقیمت بازار در بحث کارشناسی مقايسه با ساير دارایي‌های مشابه معامله انجام‌شده در بازار است که باید قیمت معامله‌شده در بازار فعال همانند یا مشابهت داشته باشد البته در بسیاری از مواقع این‌چنین نیست. در اين صورت بايد با ضرايب شناخته‌شده‌ای قیمت موردنظر تعیین شود.

۲- رابطه ارزش سرمایه موجود و درآمد ناشی از آن: در این روش باید پیش‌بینی و برآوردی از آینده انجام شود.

۳- هزینه جایگزینی: می‌توان قیمت را با محاسبه هزینه ایجاد دارایی مشابه و یا هزینه جایگزینی مشابه موجود در بازار تعیین کرد.

 ۴- روش استهلاک: در این روش ابتدا لیستی از تجهیزات و ماشین‌آلات را بر اساس سال تولید آن‌ها تهیه می‌شود و مقایسه می‌شود باقیمت دستگاه نو همان مدل در بازار و درنهایت با در نظر گرفتن سال‌های کارکرد دستگاه ارزیابی و تعیین قیمت تجهیزات انجام می‌شود

روش قیمت گزاری ماشین‌آلات صنعتی بر اساس قیمت تمام‌شده محصول که شامل قیمت مواد اولیه، هزینه تولید و قیمت منطقه‌ای می‌باشد و قیمت عادلانه روز توسط کارشناس رسمی مدنظر قرار می‌گیرد.

موارد مهم در ارزیابی ماشین‌آلات و تجهیزات صنعتی

الف- توجه به عوامل اصلی واحد تولیدی مورد ارزیابی همانند نوع فناوری بکار رفته، مبلغ سرمایه‌گذاری اولیه، بررسی مشخصات ماشین‌آلات خط تولید، بررسی برند و سال ساخت ماشین‌آلات صنعتی، انرژی تأسیسات بکار رفته.

ب- مبانی اصلی ارزیابی که می‌تواند شامل تاریخ تأسیس کارخانه، تاریخ شروع بهره‌برداری کارخانه، تولید محصول، بررسی دارائی مشهود و نامشهود، بررسی نحوه ثبت استهلاک در حساب‌ها، بررسی وضعیت موجودی ماشین‌آلات کارخانه، بررسی وضعیت تأسیسات کارخانه به تفکیک نو یا دست‌دوم بودن و مستعمل یا اسقاط شده، بررسی وضعیت فعال یا غیرفعال بودن کارخانه.

تعیین ارزش عرصه ( زمین) کارخانه و اعیان (ساختمان و سوله صنعتی) کارخانه

ارزش اعیانی ملک صنعتی که شامل هزینه‌های تهیه مصالح، تجهیزات و احداث بنا، طراحی و تهیه نقشه اجرائی، هزینه نظارت و مدیریت اجرا و هزینه دستمزد می‌باشد درراه اندازی و ساخت واحدهای صنعتی نوع و کیفیت سازه احداثی باید با استانداردهای واحدهای صنعتی تطابق داشته باشد، در بیشتر واحدهای صنعتی سالن تولید و یا مجموعه عملیات اجرایی در سوله اجرا می‌شود.

ارزیابی تجهیزات کارخانجات،ارزیابی تجهیزات صنعتی،ارزیابی کارخانجات،کارشناس رسمی دادگستری

بخش اعظمی از کارخانجات در شهرک‌ها و ناحیه‌های صنعتی احداث‌شده‌اند که ارزیابی زمین در این نواحی با کاربری‌های شهری کاملاً متفاوت است. بخش بزرگی از اراضی در این شهرک‌ها دارای دفترچه واگذاری زمین به‌عنوان سند می‌باشند که ازنظر ارزش سندی قابلیت ارزیابی به‌عنوان سند رادارند به دلیل نوع فعالیت در شهرک‌های صنعتی موقعیت زمین به دلیل دسترسی به امکانات زیربنایی تأثیر زیادی در ارزش آن ندارد، شهرک‌های صنعتی قیمت زمین را که شامل ارزش زمین خام به‌علاوه هزینه‌های آماده‌سازی تأسیسات زیربنایی جهت احداث کارخانه و کارگاه‌های صنعتی می‌باشد تعیین می‌کنند

ارزیابی ماشین‌آلات ساختمانی توسط کارشناس رسمی دادگستری

اجرای پروژه‌های عمرانی و ایجاد زیرساخت‌های مختلف در حوزه راه‌سازی و ساختمان‌سازی مستلزم در اختیار داشتن تجهیزات و ماشین‌آلات زیادی می‌باشد. به تجهیزات زیرسازی با نام ماشین‌آلات ساختمانی هم نام می‌برند در پروسه انجام چنین کارهایی امکان ایجاد حوادث وجود دارد که باعث به وجود آمدن خسارات زیادی می‌شود که توسط کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی ماشین‌آلات ساختمانی ، خسارات واردشده ارزیابی می‌شود

ماشین‌آلات عمرانی با توجه به نوع کاربرد دسته‌بندی می‌شوند. ماشین‌آلات عمرانی عموماً به سه دسته سنگین ، نیمه سنگین و سبک تقسیم‌شده‌اند ، برخی از این تجهیزات تولید داخل و برخی از آن‌ها تولیدات خارج است. بنابراین بررسی خسارت وارده به ماشین‌آلات عمرانی و ماشین‌آلات ساختمانی به‌دقت بالا نیاز دارد. ماشین‌آلاتی همچون بولدوزر ، غلتک ، بچینگ ، لودر ، گریدر ، بیل ، تجهیزات حفر ، بالابر‌ها از نمونه‌های مورد ارزیابی ماشین‌آلات ساختمانی می‌باشد..

حوادثی که شامل ماشین‌آلات ساختمانی می‌شود معمولا حوادثی همانند سوختگی ، شکستگی ، پارگی و غیره در حین استفاده طولانی‌مدت می‌باشد. جهت تعمیر و نگهداری این تجهیزات نیاز است تا میزان بودجه مناسب تعیین‌شده و به ثبت حسابداری برسد و تشریفات رسمی در خصوص تعیین بودجه جهت تعمیر انجام شود. درنتیجه میزان این بودجه و میزان کل خسارت باید توسط کارشناس رسمی دادگستری رشته برق ماشین و کارخانجات تعیین شود . در مجموعه‌های عمرانی معمولا نوع خسارت نیز باید به تائید کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی ماشین‌آلات ساختمانی برسد.

ارزیابی ماشین‌آلات ساختمانی توسط کارشناس رسمی دادگستری،ارزیابی تجهیزات کارخانجات،ارزیابی تجهیزات صنعتی،ارزیابی کارخانجات،کارشناس رسمی دادگستری

کارشناس رسمی ماشین‌آلات ساختمانی در بررسی نقص دستگاه‌ها از روش‌هایی همچون بررسی آمارهای مربوط به خرابی دستگاه و تجهیزات ، بررسی انواع نقص‌های فنی دستگاه‌های جدید و قدیم استفاده می‌کند . در بسیاری از این موارد ممکن است ارزیابی ماشین‌آلات ساختمانی هم‌زمان با ارزیابی میزان خسارت به پروژه‌های عمرانی باشد. به‌عنوان‌مثال درصورتی‌که روند ساخت یک جاده و یا یک ساختمان به‌وسیله ابزار‌ها و تجهیزاتی صورت گیرد که کیفیت لازم را نداشته باشد در این صورت به پروژه‌های عمرانی و شهری خسارت زیادی وارد می‌شود به همین دلیل نیز کارشناس رسمی دادگستری به ارزیابی خسارت ماشین‌آلات و تجهیزات ساختمانی و عمرانی می‌پردازد.