کارشناس رسمی نقشه‌برداری – نقشه یو تی ام – تفسیر عکس هوایی

683 بازدید کنندگان

کارشناس رسمی نقشه‌برداری برحسب نیاز کارفرما اقدام به تهیه نقشه یو تی ام یا تفسیر عکس هوایی می‌کند. درگذشته این امکان وجود داشت که کارشناسان رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان بتوانند با طی دوره‌های مربوط به نقشه‌برداری، صلاحیت نقشه‌برداری (مساحی، ترازیابی و …) را دریافت کنند. در حال حاضربواسطه تخصصی شدن رشته‌های کارشناسی، این موضوع کمرنگ شده و اغلب کارفرمایان نظیر اداره ثبت‌اسناد، شهرداری‌ها و … فقط نقشه‌های تهیه‌شده توسط کارشناسان رسمی دادگستری رشته نقشه‌برداری و امور ثبتی را می‌پذیرند. درواقع جهت تهیه نقشه یو تی ام حتماً کارشناس مربوطه باید کارشناس رسمی نقشه‌برداری باشد.

کارشناس رسمی نقشه‌برداری، تهیه نقشه یو تی ام، نقشه utm، تفسیر عکس هوایی، کارشناس نقشه‌برداری

رشته نقشه‌برداری ازجمله تخصص‌هایی است که در اکثر علوم و فنون دیگر استفاده و کاربرد دارد، رشد جمعیت شهرنشینی طی دهه‌های گذشته و افزایش تعداد شهرها و همچنین افزایش قیمت زمین و ملک در اکثر شهرهای کشور، با توجه به مشکلات ثبتی و عدم وجود مشخصات ثبتی دقیق در اراضی و املاک معامله‌شده، از پرمخاطب‌ترین رشته‌هایی است که پرونده‌های حقوقی در محاکم قضایی را شامل می‌شود.

خدماتی که کارشناس رسمی نقشه‌برداری ارائه می‌دهد:

  • نقشه‌برداری وضع موجود
  • تهیه نقشه utm برای ارائه به اداره ثبت و شهرداری
  • تفسیر عکس‌های هوایی و ماهواره‌ای
  • تهيه نقشه رقوم دار (توپوگرافي) با مقیاس‌های مختلف
  • تهيه نقشه مسطحاتي
  • تعیین مساحی و ابعاد املاک
  • تطبيق پلاک ثبتی با حدود ملک
  • جانمایی ملک و پياده كردن محدوده املاك بر روي تصاویر هوائي و ماهواره‌ای
  • تفکیک و افراز املاک مشاع

تهیه نقشه یو تی ام utm توسط کارشناس رسمی نقشه‌برداری:

در نقشه utm موقعیت جغرافیایی ملک، ابعاد و مساحت ملک یا زمین موردنظر با دقت سانتی‌متر و با جدول مختصات تهیه می‌شود به دلیل اینکه این ابعاد و مختصات در سیستم اداره ثبت‌اسناد، درج می‌شود امکان اینکه شخص دیگری با این موقعیت جغرافیایی و مختصات بتواند سندی ثبت کند وجود ندارد. درواقع برای درج حدودات اربعه و مساحت دقیق ملک در اداره ثبت‌اسناد و شهرداری از نقشه utm استفاده می‌شود که حتماً نقشه utm باید توسط کارشناس رسمی نقشه‌برداری تهیه شود.

کاربرد نقشه‌برداری در دنیای امروز

با توجه به‌سرعت پیشرفت علوم در دنیای امروز و ارتباط تکنولوژی‌های مختلف باهم، دامنه خدمات رشته نقشه‌برداری نیز به‌صورت شگفت‌انگیزی گسترده شده همانند نقشه‌برداری مغز انسان تا نقشه‌برداری از کیهان و کاملاً واضح است که نقشه‌برداری، جزء لاینفک علوم روز می‌باشد. بیشترین کاربرد نقشه‌برداری در پروژه‌های عمرانی می‌باشد. کاملاً واضح است که تعریف و شروع یک پروژه عمرانی همانند طراحی بزرگراه، ایستگاه‌های انتقال آب، طراحی سد، ساخت مسیر مترو و…، در ابتدای کار پس از طرح مسئله (فاز صفر) باید طرح‌های احتمالی بر روی کاغذ ترسیم و نقشه‌برداری شود.

ترسیم طرح‌های اولیه توسط کارشناس رسمی نقشه‌برداری:

کارشناس رسمی دادگستری نقشه‌برداری، تهیه نقشه یو تی ام، نقشه utm، تفسیر عکس هوایی، کارشناس نقشه‌برداری

معمولاً در این مرحله بر روی تصاویر هوایی یا ماهواره‌ای طرح کلی و شماتیک و همچنین مسیرهای دسترسی و مبدأ و مقصد ترسیم می‌شود و بعدازآن مشاوره انجام و درنتیجه تصمیم نهائی در مورد طرح کلی و محدوده محل اجرای پروژه گرفته می‌شود. در این مرحله با توجه به موضوع پروژه، نقشه‌برداری از محدوده موردنظر توسط کارشناسان رسمی نقشه‌برداری انجام خواهد شد. بعد از انجام نقشه‌برداری اولیه، نقشه‌های توپوگرافی به همراه جزئیات و عوارض در اختیار تیم طراحی قرار می‌گیرد تا بهترین طرح با کمترین هزینه به دست بیاید. پس از تائید طرح اجرایی، تیم نقشه‌برداری می‌بایست حضور مستمر داشته باشد

فعالیت‌های کارشناس رسمی نقشه‌برداری در چه زمینه‌هایی می‌باشد؟

طراحی پروژه‌های عمرانی همانند ساخت پل، مسیر تردد مترو، طراحی نیروگاه و سد
طراحی بندرها و کشتیرانی
طراحی شرکت‌های نفت (شناسایی و حفاری)
طراحی فرودگاه‌ها
کاربردهای نظامی
جهت احداث هتل، مراکز تفریحی، ساختمان

عملیات نقشه‌برداری با چه روش‌هایی انجام می‌شود:

تهیه نقشه برداری هوایی توسط پهپاد
تهیه نقشه هوائی توسط هواپیما (فتوگرامتری)
تهیه نقشه با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای (با رزولوشن مناسب) همانند تصاویر GeoEye, Landsat, ICONOS
نقشه‌برداری زمینی
نقشه‌برداری به‌وسیله توتال استیشن
نقشه‌برداری به روش RTK توسط گیرنده‌های GPS چند فرکانسه

این نکته حائز اهمیت است که روش عملیات نقشه‌برداری با توجه به توپوگرافی منطقه و شرایط آب و هوائی یا حتی شرایط سیاسی منطقه تغییر می‌کند به‌عنوان‌مثال در مناطق مرزی کشور دریافت مجوز پهپاد برای نقشه‌برداری تقریباً غیرممکن است، برای نقشه‌برداری زمینی نیز همین شرایط تقریباً وجود دارد. در چنین شرایطی باید از سایر روش‌های نقشه‌برداری مثل خرید تصاویر ماهواره‌ای ژئورفرنس شده استفاده کرد. در کشور ما جهت دریافت تصاویر ماهواره‌ای می‌توانید از طریق شرکت‌هایی که این خدمات را ارائه می‌دهند اقدام کنید.

انواع کاربردهای نقشه‌برداری:

کارشناس رسمی نقشه‌برداری، تهیه نقشه یو تی ام، نقشه utm، تفسیر عکس هوایی، کارشناس نقشه‌برداری

1-نقشه‌برداری شهری: این نقشه‌برداری جهت اجرای طرح‌های تفصیلی و هادی شهرها و امور مرتبط با شهرسازی کاربرد دارد
2- نقشه‌برداری ثبتی: این نوع نقشه‌برداری برای بررسی تداخل اراضی و تعیین حدود اراضی و املاک تهیه می‌شود.
3-نقشه‌برداری مسیر: که به جهت طراحی راه‌ها همانند راه‌آهن، مترو، کانال‌های انتقال آب و … کاربرد دارد.
4-نقشه‌برداری نظامی: این نقشه‌برداری به‌منظور تعیین نقاط مهم استراتژیکی منطقه به جهت استقرار نیروهای دفاعی انجام می‌شود.
5-نقشه‌برداری زیرزمینی: جهت طراحی و پیاده‌سازی نقشه‌های معادن و تونل‌ها کاربرد دارد.
6-نقشه‌برداری هیدرو گرافی: برای احداث بندرها و اسکله‌ها و همچنین به دست آوردن عمق رودخانه، دریاچه‌ها و دریاها کاربرد دارد

شاخه‌های رشته کارشناس رسمی نقشه‌برداری چیست؟

ادامه تحصیل در رشته نقشه‌برداری نیز همانند سایر رشته‌های مهندسی در مقاطع دکترا و پسادکترا امکان‌پذیر می‌باشد؛ و در تخصص‌های زیر امکان برای رشته نقشه‌برداری امکان دریافت مدارج بالاتر وجود دارد.

گرایش سیستم اطلاعات مکانی جغرافیائی یا GIS:

گرایش سیستم اطلاعات مکانی از پرطرف‌ دارترین گرایش‌های تحصیلی در کارشناسی ارشد (کارشناس رسمی نقشه‌برداری) می‌باشد. سیستم اطلاعات مکانی در کشورهای توسعه‌یافته بسیار کاربرد دارد. نیاز است که علاقه‌مندان در این رشته به یکی از زبان‌های برنامه‌نویسی همانند.net و C# تسلط داشته باشند و دروسی از قبیل سیستم اطلاعات مکانی (GIS)، پایگاه داده‌های مکانی و SDI تدریس می‌شود.

گرایش فتوگرامتری (Photogrammetry):

گرایش فتوگرامتری بیشتر با تصاویری که از طریق هوائی توسط هواپیماهای فتوگرامتری یا تصاویر پهپادی ثبت‌شده سروکار دارد. فراگیری یک‌زبان برنامه‌نویسی غالباً متلب MATLAB) ) کمک شایانی به دانشجویان این رشته و کارشناس نقشه‌برداری می‌نماید.

گرایش ژئودزی (Geodesy):

در کارشناسی ارشد از سخت‌ترین گرایش‌های رشته نقشه‌برداری، گرایش ژئودزی می‌باشد. دروس تئوری در برخی موارد بسیار دشوار و پیچیده است. درواقع کسانی که وارد رشته نقشه‌برداری می‌شوند باید در ریاضیات و هندسه قوی باشند، اما در گرایش ژئودزی این موضوع بسیار پراهمیت می‌باشد. گرایش ژئودزی درواقع ادامه همان رشته نقشه‌برداری اما به‌صورت خیلی پیشرفته‌تر می‌باشد.

گرایش سنجش‌ازدور (Remote Sensing):

گرایش سنجش‌ازدور بیشتر در رابطه با تصاویر ماهواره‌ای و پردازش بر روی این تصاویر به جهت استخراج اطلاعات می‌باشد. در این رشته انواع تصاویر ماهواره‌ای و خطاهای موجود و همچنین انواع سنجنده ها موردبررسی قرار می‌گیرد؛ اما متأسفانه این گرایش به‌صورت شایسته‌ای جایگاه خود را در بازار کشورمان پیدا نکرده است.

گرایش هیدرو گرافی (Hydrography):

گرایش هیدرو گرافی همان‌طور که از اسمش مشخص است در تهیه نقشه‌های دریایی (توپوگرافی سطوح دریا، دریاچه‌ها، سدها) کاربرد دارد. به نقشه‌های دریایی چارت (Chart) می‌گویند. درواقع اطلاعات عمق آب و وجود صخره‌ها و تپه‌ها و … در بندرها از نیازهای اساسی و خیلی مهم سازمان بندرها و کشتیرانی است. همچنین شرکت‌های نفتی هم از این متخصصین در شناسایی وضعیت کف دریا، حفاری‌های زیردریا و تعیین موقعیت آن‌ها استفاده می‌کنند.

در ادامه یادآور می‌شویم که مجموعه کارشناسان رسمی دادگستری پارسی کارشناس، با تیمی از مهندسین، متخصصین و کارشناسان بسیار مجرب رشته نقشه‌برداری، تمامی خدمات ذکرشده را در کمترین زمان با بروزترین تجهیزات به شما عزیزان ارائه می‌دهد.

هزینه انجام خدمات نقشه‌برداری توسط کارشناس رسمی نقشه‌برداری

خدمات نقشه‌برداری در حالت کلی می‌توان به دودسته تقسیم می‌شود:

1- خدمات نقشه‌برداری زمینی
2- خدمات نقشه‌برداری هوایی

خدمات نقشه‌برداری زمینی شامل عملیاتی نظیر نقشه‌برداری ساختمان، نقشه‌برداری راه، نقشه‌برداری توپوگرافی (تهیه نقشه ارتفاعی از وضعیت زمین)، نقشه‌برداری زیرزمینی برای تونل و کانال زیرزمینی انتقال آب، تهیه نقشه‌برداری جهت متروها و … می‌باشد. شاخه‌های نقشه‌برداری زمینی بسیار گسترده است. طبق نیاز شما متقاضیان عزیز هر نقشه‌ای قابل تهیه می‌باشد.

خدمات نقشه‌برداری هوایی شامل تهیه نقشه‌های مسطحاتی و ارتفاعی از طریق عکس‌برداری هوایی (فتوگرامتری) و تصاویر هوایی می‌باشد.

درواقع روش تهیه نقشه موردنیاز به دو عامل بسیار مهم زمان و هزینه بستگی دارد. به‌عنوان‌مثال جهت تهیه نقشه اراضی 100 هزار هکتاری با شرایط تپه و کوهستانی، نقشه‌برداری هوایی توسط تجهیزاتی همانند پهپاد یا تصاویر ماهواره‌ای نیاز است درنتیجه نقشه‌برداری زمینی به‌وسیله توتال استیشن‌ها به‌هیچ‌وجه منطقی نیست.

درواقع با توجه به هزینه‌ای که کارفرما متقبل می‌شود و همچنین زمان موردنیاز جهت انجام کار می‌توان از شیوه‌ای مناسب استفاده کرد. هزینه عملیات نقشه‌برداری بستگی به گسترده بودن خدمات، نوع نقشه، مقیاس، منطقه موردنظر و سایر عوامل توسط کارشناس رسمی نقشه‌برداری اعلام می‌شود. جهت مشاوره با کارشناسان رسمی ما در مجموعه پارسی کارشناس در تماس باشید تا راهنمایی‌های لازم را دریافت نمایید.

  • لازم به ذکر است که در سال‌های اخیر به دلیل ماهیت نزدیک دو رشته‌های کارشناس رسمی امور ثبتی و نقشه‌برداری، این دو رشته باهم ادغام‌شده‌اند درواقع این دو رشته به‌نوعی مکمل هم می‌باشند؛ اما کارشناس رسمی دادگستری رشته نقشه‌برداری وظایفی نظیر انجام امور نقشه‌برداری و تهیه نقشه را بر عهده دارد.

6 عنوان از وظایف کارشناس رسمی نقشه‌برداری:

1- تهیه نقشه یو تی ام (نقشه utm) یا همان وضع موجود عرصه و اعیان
2-تهیه نقشه‌های توپوگرافی و مسطحاتی با مقیاس‌های مختلف
3-تفسیر عکس هوائی جهت شناسایی مساحت، عوارض، وقوع و تداخل
4- تهیه نقشه هوایی به‌وسیله پهپادها
5-تعیین موقعیت نقاط به‌وسیله گیرنده‌های جی‌پی‌اس مولتی فرکانس
6-انجام امور مربوط به ترازیابی و انتقال ارتفاع به بنچمارکها

رشته نقشه‌برداری درواقع بیشترین کمک و خدمت را به کارشناس رسمی امور ثبتی می‌کند. درواقع بدون تهیه نقشه‌های دقیق کارشناسان رسمی نقشه‌برداری با دقت و تسلط کامل هیچ تضمینی جهت تعیین موقعیت دقیق املاک وجود ندارد.

اضافه مساحت یا اضافه طول در ابعاد ثبتی یا کسری مساحت به چه معنی می‌باشد؟

این وضعیت زمانی پیش می‌آید که اشخاص جهت دریافت جواز تخریب ویا نوسازی به شهرداری مراجعه می‌کنند و در این مرحله مشخص می‌شود که ابعاد وضع موجود ملک با ابعاد ثبتی مغایرت دارد. در جنین مشکلاتی معمولاً شهرداری افراد را به سمت کارشناس رسمی دادگستری رشته نقشه‌برداری هدایت می‌کند تا کارشناس رسمی نقشه‌برداری حین انجام نقشه‌برداری وضع موجود، نسبت به علت مغایرت اظهارنظر کند.

  • اضافه مساحت در صورتیکه ناشی از تجاوز و تعرض به ملک‌های مجاور نباشد، مشمول ماده 149 قانون ثبت می‌شود و فرد در این مرحله می‌تواند درخواست اصلاح سند کند. درنتیجه در اولین گام باید نقشه کادر (یا نقشه بلوکی) تهیه شود.

نقشه کادر یا نقشه بلوکی چه کاربردی دارد؟

نقشه کادر یا نقشه بلوکی، به دلیل بررسی اضافه طول‌ها و مغایرت ابعاد ثبتی با وضع موجود ملک (یا اختلاف در مساحت) انجام می‌شود. جهت حل این مشکل در ابتدا باید نقشه‌برداری اولیه و تهیه نقشه وضع موجود انجام شود و با ابعاد ثبتی تطابق داده شود. در مرحله بعد مشخص شود کدام اضلاع با ابعاد ثبتی مغایرت دارند که با توجه به مغایرت جهت تهیه نقشه کادر برنامه‌ریزی انجام شود. در صورتیکه ملک در خیابانی شرقی-غربی باشد و اضافه طول‌ها در حد شرقی یا غربی اتفاق افتاده باشد، ساده‌ترین راه‌حل تهیه نقشه کادر می‌باشد.

  • اما در صورتیکه مغایرت‌ها در حدود شمالی یا جنوبی باشد در این صورت تمامی پلاک‌های مجاور شرقی و غربی تا رسیدن با اولین تقاطع یا گذر باید نقشه‌برداری مجدد شوند. درنهایت ابعاد ثبتی باید بر روی ابعاد وضع موجود قرار داده شود که این مرحله بسیار مهم و نیاز به دانش و تجربه بالائی دارد.

صلاحیت‌های کارشناس رسمی نقشه‌برداری چیست؟

کارشناس رسمی رشته نقشه‌برداری صلاحیت هائی همچون تهیه نقشه‌های مسطحاتی و توپوگرافی، تهیه نقشه‌های ازبیلت، تهیه نقشه یو تی ام utm، مساحی و تعیین مساحت و … را دارا می‌باشد. درچند سال قبل رشته راه و ساختمان و نقشه‌برداری به‌صورت تجمیعی در یک گروه دسته‌بندی می‌شدند اما درگذر زمان و نیاز به تخصصی‌تر شدن موضوعات، عنوان‌های کارشناس رسمی راه و ساختمان و کارشناس رسمی نقشه‌برداری از تفکیک شدند.

  • اما رشته‌های امور ثبتی و نقشه‌برداری طی چند سال اخیر در یک گروه باهم ادغام‌شده‌اند باصلاحیت های متفاوت که هر فرد با گذراندن دوره‌های آموزشی و طی درخواست مکتوب می‌تواند صلاحیت‌های خود را ارتقا دهد.

جه ابزاری جهت نقشه‌برداری نیاز است؟

نقشه‌برداری برای موضوعات گوناگون به‌وسیله دستگاه‌ها و تجهیزات متنوع انجام می‌شود. نقشه‌برداری هوایی و استفاده از لیزر اسکنرها، در سال‌های اخیر خیلی موردتوجه قرارگرفته است به دلیل سرعت و دقت بالای پهپادهای نقشه‌برداری، این روش سریع‌ترین و کارآمدترین روش تهیه نقشه می‌باشد. درواقع بهترین مقیاس دستیابی در این روش، 500/1 می‌باشد که برای تمامی پروژه‌های عمرانی بسیار مفید و کاربردی است و از جهت دیگر برای تهیه نقشه‌های داخلی ساختمان‌ها و بناها، خطوط لوله پالایشگاه‌ها و ازبیلت های معماری، دستگاه‌های لیزر اسکنر بسیار فوق‌العاده می‌باشد.

در حال حاضر دستگاه‌های لیزر اسکنر با سرعت و دقت بسیار خیره‌کننده‌ای نیازهای تمامی معماران، طراحان و مهندسین این حوزه را برآورده کرده است. همچنین نقشه‌برداری کلاسیک با استفاده از دوربین‌های توتال استیشن نیز جایگاه خود را در تهیه نقشه یو تی ام و پروژه‌های عمرانی دارد. به دلیل اینکه تجهیزات ذکرشده جهت نقشه‌برداری در مقیاس‌های کلان کاربرد دارد.

برای نقشه‌برداری اراضی کشاورزی با وسعت و مساحت زیاد، چه روشی مناسب می‌باشد؟

برای تهیه نقشه در محیط‌های کوچک و وسعت کم بهتر است از روش‌های نقشه‌برداری زمینی مثل توتال استیشن‌ها استفاده شود؛ اما برای مناطق با وسعت بالای چند هکتار، از پهپاد و برای مساحت‌های بسیار بزرگ‌تر نظیر نقشه‌برداری از شهرها، استان‌ها و کشوری استفاده از روش‌های فتوگرامتری (پرواز با هواپیمای فتوگرامتری) یا تصاویر ماهواره‌ای منطقی است.

مساحی در نقشه‌برداری چیست؟

مساحی به معنی تعیین دقیق مساحت می‌باشد مساحی در مقیاس بزرگ برای زمین یا در مقیاس کوچک‌تر برای آپارتمان و مغازه و … انجام می‌شود. مهم‌ترین نکته‌ای که در مساحی باید توجه شود این است که برای تهیه نقشه اعیانی، حتماً از دوربین‌های نقشه‌برداری (توتال استیشن‌ها) باید استفاده شود. به دلیل اینکه تمامی بناها اصطلاحاً گونیا نیستند و با چشم قابل‌تشخیص نیست. شاید این تفکر پیش بیاید که با متر لیزری بتوان این کار را انجام داد. بله می‌توان؛ اما هیچ‌گاه به‌دقت دوربین‌های نقشه‌برداری نیست. مخصوصاً جهت نقشه‌برداری آپارتمان و مغازه‌های گران‌قیمت این کار صحیح نمی‌باشد.

مساحی در نقشه‌برداری – نقشه عرصه و اعیان

نقشه عرصه و اعیان به نقشه‌ای گفته می‌شود که در این نقشه هم ابعاد و مساحت عرصه یعنی زمین در نقشه درج می‌شود و هم موقعیت اعیان یعنی بنای ساخته‌شده و مساحت و ابعاد آن در نقشه درج می‌شود؛ اما بنا بر اینکه کدام اداره یا ارگان درخواست نقشه عرصه و اعیان را داشته باشد، مواردی را باید مدنظر قرارداد. برداشت عرصه همیشه باید توسط دوربین‌های حرفه‌ای نقشه‌برداری (توتال استیشن‌ها) انجام شود و هیچ‌وقت نباید در اندازه‌گیری ابعاد عرصه و اعیان با دستگاه‌های مولتی فرکانس ماهواره‌ای مخصوصاً در مناطق شهری استفاده شود. به دلیل اینکه دقت دوربین‌های نقشه‌برداری معمولاً میلی‌متری می‌باشد. جهت تهیه نقشه اعیان نیز بهتر است از دستگاه‌های توتال استیشن استفاده شود. استفاده از مترهای لیزری بیشتر جنبه کنترلی دارد و نمی‌توان زاویه بین اضلاع را با دقت کافی به دست آورد و همین موضوع باعث ایجاد اختلاف در محاسبه مساحت می‌شود.

  • تهیه نقشه اعیان بیشتر موردنیاز شهرداری است. گاهی مشاهده‌شده که در بناها تغییری ایجادشده و شهرداری مالک را ملزم به ارائه نقشه اعیانی جدید می‌کند؛ که بیشتر در املاک قدیمی اتفاق می‌افتد. همچنین نقشه عرصه بیشتر موردنیاز اداره ثبت‌اسناد و املاک می‌باشد.

کاربرد دستگاه لیزر اسکنر نقشه‌برداری:

نسل جدید دستگاه‌های نقشه‌برداری، لیزر اسکنرها هستند که این دستگاه‌ها ازنظر دقت و سرعت تفاوت زیادی دارند در نسل جدید این دستگاه‌ها دیگر نیازی به بنچمارک و کالیبره کردن مختصات آن‌ها نیست و فقط باید دستگاه را به ایستگاه بعدی طوری منتقل کنیم که با بخشی از محیط قبلی همپوشانی داشته باشد. این تکنولوژی جهت نقشه‌برداری از فضاهای داخلی ساختمان‌ها، بناهای تاریخی، پالایشگاه‌ها و … کاربرد بیشتری دارد.

روال پرونده‌های حقوقی و نیاز به کارشناس رسمی نقشه‌برداری

درصورتی‌که در پرونده‌های دادگاه موضوع فنی و مهندسی مطرح شود، پای کارشناسان رسمی دادگستری رشته نقشه‌برداری به آن پرونده باز می‌شود. این موضوع می‌تواند با درخواست یکی از طرفین پرونده صورت گیرد یا که فرد یا وکیل آن طی لایحه‌ای درخواست کارشناس رسمی ‌کند. سپس قرار کارشناسی از طریق ابلاغیه الکترونیک قضائی عدلیران به کارشناس رسمی دادگستری اطلاع‌رسانی می‌شود که معمولاً در ابلاغیه اشاره می‌شود به کارشناس، دادگاه و شماره بایگانی پرونده، خلاصه قرار کارشناسی و بعضاً شماره تماس طرفین پرونده که موردنیاز است.

در این پروسه کارشناس رسمی باید ظرف مدت مشخص‌شده در ابلاغیه به دادگاه مراجعه کند و پرونده را مطالعه و در صورت لزوم با قاضی مشورت و رفع ابهام کند. در مرحله بعد ضمن تماس و هماهنگی با طرفین پرونده، قراری در محل مورددعوی برگزار و با شنیدن اظهارات طرفین، مدارک جدیدی اخذ و پس از بررسی‌های لازم، گزارش کارشناسی و ارزیابی به‌صورت الکترونیکی در سامانه عدلیران برگزاری می‌شود.

  • گزارش کارشناسی به طرفین دعوی ابلاغ می‌شود تا به شعبه مراجعه کنند. ر صورتیکه گزارش کارشناسی مورد تائید ذینفع پرونده نباشد، می‌تواند به گزارش کارشناسی اعتراض کند و درخواست ارجاع کارشناسی به هیئت سه‌نفره را انجام دهد؛ که این درخواست پس از پذیرفتن اعتراض توسط قاضی انجام می‌شود.

6 دیدگاه

  • سلام
    من یک قطعه زمین کشاورزی دارم حدود ۳ هکتار
    در حال حاضر اقامه دعوا شده با منابع ملی میخواستم تفسیر عکس هوایی توسط کارشناس رسمی نقشه برداری انجام بشه و عکس های دهه ۴۰ را میخوام آیا کارشناس رسمی نقشه برداری شما صلاحیت تفسیر عکس هوایی را داره ؟ضمنا من نقشه یو تی ام زمین را دارم و جانمایی ملک هم انجام دادم

    • درود بر شما، بله کارشناس رسمی نقشه برداری با صلاحیت تفسیر عکس هوایی در مجموعه پارسی کارشناس میتوانند کار شما را انجام بدهد لطفا با شماره مجموعه 02128421213 تماس حاصل فرمایید.

  • سلام من یک ملک 3 هکتاری دارم که بدلیل اینکه منابع ملی الان دست گزاشته روش
    اما سالیان سال تو این ملک زراعت داشتیم تا الان
    حالا میخوایم عکس های دهه 40 توسط کارشناس رسمی کشاورزی و منابع طبیعی تفسیر عکس هوایی بشه
    سوالم اینه که جهت تفسیر عکس هوایی نیازه که نقشه utm تهیه بشه؟

    • درود بر شما بله جهت تفسیر عکس هوایی کارشناس رسمی نقشه برداری نیاز به نقشه یو تی ام utm و گزارش جانمایی ملک دارد

  • سلام من چند سالیست که یک ملک را قولنامه ای خریدم و از فروشنده وکالت فروش گرفتم فعلا هم قصد فروش ندارم چون گفتند اگر بخوام سند بزنم حتما باید نقشه utmتهیه کنم و حتما هم از کارشناس رسمی نقشه برداری این گزارش را بگیرم اگر نخوام فعلا سند بزنم آیا امکان بوجود آمدن مشکل هست یعنی با وکالت فروشی که از مالک قبلی گرفتم امکان سواستفاده باز هم وجود داره؟

    • درود بر شما طبق موارد قانونی که برای وکالت فروش وجود دارد بهتر است جهت ثبت سند و تهیه نقشه utm اقدام نمایید کارشناس امور ثبتی یا کارشناس نقشه برداری میتوانند برای شما نقشه را تهیه نمایند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *