کارشناس رسمی دادگستری مهندسی سرامیک و کامپوزیت

کارشناس رسمی دادگستری مهندسی سرامیک و کامپوزیت جزو گروه‌های تخصصی در حوزه فنی و مهندسی می‌باشند و ازنظر صلاحیت در گروه‌ منابع آب و معادن قرارگرفته است، کارشناس رسمی دادگستری مهندسی سرامیک و کامپوزیت، پس از دریافت پروانه فعالیت حرفه‌ای به‌عنوان کارشناس رسمی دادگستری می‌بایست در عناوین حوزه فعالیت خود صلاحیت‌های مربوطه را اخذ نماید. در حال حاضر به دلیل وسعت و پراکندگی پروژه‌های ساختمانی و تنوع استفاده از محصولات تولیدی همانند سیمان، گچ، کاشی، سرامیک و غیره در بخش‌های مختلف اجرایی و عمرانی کار کارشناسان این حوزه را پیچیده‌تر کرده به دلیل تنوع محصولات تولیدی در طرح‌ها و کیفیت‌های مختلف و همچنین تفاوت به‌کارگیری و استفاده از این محصولات در ساختمان‌ها و پروژه‌های عمرانی که برای همه مشهود است.

کارشناس رسمی دادگستری رشته سرامیک و کامپوزیت، کارشناس رسمی سرامیک، ارزیابی سرامیک، ارزیابی کامپوزیت

در کشور ایران به‌واسطه وجود معادن مختلف سنگ و مواد، طیف وسیعی از این محصولات و مواد مصرفی که مرتبط با رشته مهندسی سرامیک و کامپوزیت می‌باشد به‌وفور دیده می‌شود، به دلیل تخصصی بودن نوع و کیفیت محصولات و دشواری تشخیص مواد و مصالح تولیدی در این بخش باعث شده که برای استفاده‌کنندگان عادی به سهولت قابل‌تشخیص نباشد. تشخیص نوع و کیفیت سرامیک، کاشی و مواد و مصالحی ازاین‌دست که در طیف‌ها و درجه‌بندی‌های مختلفی ازنظر دسته‌بندی می‌شوند و هرکدام به نسبت استفاده اگر در جای درست بکار برده شود مطلوب و قابل‌قبول هستند.

به‌عنوان‌مثال

  • در محصولی همانند کاشی و سرامیک درجه‌بندی‌های استاندارد ‌آنهایی هستند که هیچ‌گونه نقصی در سطوح لعاب‌دار و کناره‌های آن‌ها نباشد.
  • یا اینکه کاشی و سرامیک درجه‌دو آن‌هایی هستند که ازنظر ظاهری دارای عیوبی باشند مثل کاشی‌هایی که در فاصله ۲۵ میلی‌متری تمامی اطراف کناره آن‌ها بیش از یک یا دو لکه (خال) به قطر حداکثر نیم میلی‌متر وجود نداشته باشد و در تمامی کناره‌های سطح لعاب‌دار تنها یک لکه لعاب نگرفتگی و آن‌هم حداکثر به ابعاد ۲*۳ میلی‌متر وجود داشته باشد
  • کاشی و سرامیک صادراتی درواقع مخلوطی از کاشی‌های درجه‌یک و درجه‌دو در آن وجود دارد.
  • کاشی و سرامیک درجه سه هم آن‌هایی هستند که ازنظر دید ظاهری در سطح لعابشان فقط یک لکه خال یا لعاب نگرفتگی به قطر حداکثر ۳ میلی‌متر وجود داشته باشد

کاشی و سرامیک درجه چهار: کاشی‌هایی هستند که ازنظر ظاهر شامل معایبی همانند:

  • کاشی‌هایی که در سطح لعاب‌دارشان فقط ۲ یا ۳ خال به قطر حداکثر نیم میلی‌متر داشته باشد
  • کاشی‌هایی که دریکی از چهارگوشه‌شان تنها یک لب‌پریدگی، حداکثر به ابعاد ۵۳ میلی‌متر داشته باشند کاشی‌هایی که در کناره سطح لعاب‌دارشان فقط دو لعاب نگرفتگی، حداکثر به ابعاد ۵۲ میلی‌متر داشته باشند
  • کاشی‌هایی که دریکی از ۴ لبه‌شان تنها یک لعاب نگرفتگی، حداکثر به ابعاد ۱۰*۳ میلی‌متر داشته باشند
کارشناس رسمی دادگستری رشته سرامیک و کامپوزیت، کارشناس رسمی سرامیک، ارزیابی سرامیک، ارزیابی کامپوزیت

در این حوزه تشخیص و تعیین نوع و کیفیت مواد و مصالح مصرفی بسیار حائز اهمیت است که در مورد کاشی و سرامیک به‌عنوان‌مثال بیان شد به دلیل اینکه در اکثر قراردادهایی که به‌صورت پیمانکاری و در مناقصات دولتی اجرا می‌شود باید مطابق ردیف‌های مختلف فهرست‌بها که مورد استناد است موضوع کیفیت و رده‌بندی مصالح بررسی شود و همچنین مهندسین اجرا باید در حین کار به مشخصات مواد و مصالح مصرفی توجه کنند تا در صورت بروز اختلاف‌های ناشی از این موضوع که در صلاحیت کارشناس رسمی دادگستری مهندسی سرامیک و کامپوزیت است بتوان بررسی دقیق و طبق استنادات انجام شود.

عنوان صلاحیت‌های کارشناس رسمی دادگستری رشته سرامیک و کامپوزیت

-تشخیص و ارزیابی سرامیک‌های ساختمانی


-تشخیص و ارزیابی مواد کامپوزیت و مصنوعات


-تشخیص و ارزیابی قطعات چینی و سفید آلات


-تشخیص و ارزیابی محصولات سیمان، گچ و مواد سرامیکی مستعد گیرش


-تشخیص و ارزیابی مواد نسوز


-تشخیص و ارزیابی مواد و قطعات سرامیکی پیشرفته و نانو


-رسیدگی به اختلاف بین کارفرمایان و مشاوران و پیمانکاران در امور تخصصی مربوط

شرح صلاحیت‌های کارشناس رسمی دادگستری رشته سرامیک و کامپوزیت

بررسی و اظهارنظر در مورد مواد اولیه، طرز شکل‌دهی و ویژگی‌های مربوط به آن


بررسی و اظهارنظر در مورد مواد اولیه و محصول و طرز شکل‌دهی و ویژگی‌های مربوط


بررسی و اظهارنظر در مورد مواد اولیه، طرز شکل‌دهی و ویژگی‌های مربوط به مواد نسوز


بررسی و اظهارنظر در مورد اختلاف بر اساس مقررات مربوط به ایران در این موضوع


بررسی آماده‌سازی، عمل‌آوری مواد اولیه و روش شکل‌دهی قطعات از کامپوزیت

آزمون کارشناس رسمی دادگستری رشته مواد ( فلزات، سرامیک – کامپوزیت)

متقاضیانی که شرایط کارشناس رسمی دادگستری رادارند، برای ورود به این حرفه باید در آزمون کارشناس رسمی دادگستری شرکت کنند. این آزمون که با عنوان آزمون کارشناس رسمی قوه قضائیه نیز گفته می‌شود، راهی است برای انتخاب کارشناسان رسمی دادگستری که قرار است برای روشن شدن حقایق پرونده‌ها، با قضات و محاکم حقوقی همکاری داشته باشند یا ارزیابی این موضوع را برای اشخاص حقیقی و حقوقی انجام دهند. متقاضی برای شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری در رشته مواد ( فلزات،سرامیک – کامپوزیت)، تخصص و تحصیلات لازم را باید دارا باشد.