نقشه یو تی ام (UTM) توسط کارشناس رسمی نقشه‌برداری و امور ثبتی

321 بازدید کنندگان

نقشه یو تی ام (utm) بر اساس سیستم مختصات جهانی تولید می‌شود که مشخصات دقیق ملک موردنظر همراه با مشخصات املاک مجاور در مقیاس بزرگ در آن درج می‌شود در نقشه utm به دلیل اینکه حدودات اربعه ملک به‌صورت دقیق ثبت می‌شود مشکلات تعارض ملکی و متراژ و اختلافات در این زمینه به وجود نمی‌آید. با پارسی اطلاعات دقیقی درباره اینکه نقشه UTM چیست و چگونه تهیه می‌شود.

نقشه یو تی ام (UTM) توسط کارشناس رسمی نقشه‌برداری و امور ثبتی،نقشه یو تی ام، نقشه utm، کارشناس رسمی نقشه برداری، نقشه برداری ملک، utm

از سال 1393 قانون کاداستری تصویب و ابلاغ شد بدین‌صورت که جهت صدور سند تک‌برگ، تمامی ارگان‌ها موظف هستند از نقشه یو تی ام استفاده نمایند، زیرا در تهیه نقشه یو تی ام هر نقطه یک مختصات خاص دارد و هیچ دونقطه‌ای وجود نخواهد داشت که دارای مختصات و مشخصات یکسانی باشد درنتیجه چنین گزارشی امکان هرگونه کلاه‌برداری و جعل را از بین می‌برد.

در سالیان قبل نقشه‌برداری ساختمان صرفاً جهت تعیین متراژ ساختمان انجام می‌شد، اما در مرور زمان به دلیل به وجود آمدن مشکلاتی از قبیل تداخل املاک و تعارض برای زمین‌ها یا به‌عنوان‌مثال گم‌شدن ملک یا از بین رفتن حدومرز اصلی اراضی نیاز به تهیه نقشه utm لازم و ضروری شد

در نقشه یو تی ام علاوه بر تعیین متراژ املاک با دقت بالا به دلیل جاگیری در قالبی جهانی بانام UTM کاملاً منحصربه‌فرد می‌باشد. به‌عنوان‌مثال افراد جامعه که هرکدام دارای یک کد ملی منحصربه‌فردی هستند و در هر نقطه از دنیا هر شخص نیز دارای مختصات اختصاصی به خود است.

  • درصورتی‌که متقاضی تهیه نقشه یو تی ام هستید در این مطلب می‌خواهیم جهت آشنایی بیشتر شما با تهیه نقشه یو تی ام، مراحل و نکاتی را که موردنیاز هست با جزییات کامل شرح دهیم با ما همراه باشید.

نقشه یو تی ام چیست و چگونه تهیه می‌شود؟

نقشه یو تی ام چیست و چگونه تهیه می‌شود؟،نقشه یو تی ام، نقشه utm، کارشناس رسمی نقشه برداری، نقشه برداری ملک، utm

نقشه یو تی ام طبق مختصات جهانی نقشه‌برداری یو تی ام و توسط دستگاه جی‌پی‌اس دو یا چند فرکانسِ و همچنین دوربین توتال تهیه می‌شود. در طراحی این نقشه موقعیت مکانی دقیق ملک و اطلاعات ثبتی که شامل حدودات اربعه، متراژ دقیق ملک و اراضی، مختصات مکانی ملک، محل قرارگیری اشجار، املاک مجاور و… تعیین و در آن درج می‌شود.

کلمه utm مخفف عبارت Universal Transverse Mercator می‌باشد و به معنی سیستم مختصات مرکاتور معکوس است. در حال حاضر با توجه اینکه تمامی سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی کشور همانند سازمان منابع طبیعی، سازمان ثبت‌اسناد و املاک کشور، سازمان شهرداری، اداره امور محیط‌زیست، سازمان جهاد کشاورزی و… جهت انجام هرگونه امور ثبت سند و نقشه‌برداری املاک و اراضی کشاورزی یا مسکونی از نقشه یو تی ام با مقیاس‌های مختلف استفاده می‌کنند. درنتیجه تمامی متقاضیانی که جهت انجام امور مربوطه به چنین سازمان‌هایی مراجعه می‌کنند باید نقشه utm ملک موردنظر را در دست داشته باشند درنتیجه جهت تهیه نقشه یو تی ام می‌بایست به کارشناس رسمی نقشه‌برداری کانون وکلا و قوه قضائیه یا کارشناس رسمی دادگستری مراجعه کنند تا پس از تهیه نقشه یو تی ام با مهر و امضای کارشناس رسمی نقشه‌برداری آن را به سازمان موردنظر ارائه دهند زیرا نقشه utm بدون مهر و امضای کارشناس رسمی نقشه‌برداری معتبر نیست.

  • درواقع با توضیح ساده‌تر نقشه یو تی ام یعنی همان نقشه ملک و زمین با ابعاد تعیین‌شده در سیستم مختصات یو تی ام که با اصطلاح نقشه یو تی ام در ایران عنوان می‌شود.

هزینه نقشه یو تی ام با دلایل مختلف چگونه است؟

هزینه نقشه یو تی ام، نقشه یو تی ام (utm) چیست؟نقشه یو تی ام، نقشه utm، کارشناس رسمی نقشه برداری، نقشه برداری ملک، utm

هزینه نقشه‌برداری utm با توجه به شرایط ملک و پروژه کاملاً متفاوت و قابل‌تغییر است اما در مهرماه هرسال سازمان برنامه‌وبودجه کشور، تعرفه نقشه‌برداری را اعلام و جهت اجرا به‌تمامی سازمان‌ها ابلاغ می‌کند؛ اما درنهایت هزینه نقشه یو تی ام با توافق کارشناس نقشه‌بردار و متقاضی انجام می‌شود جهت اطلاع از هزینه نقشه یو تی ام با شماره 02128421213 تماس حاصل فرمایید.

جهت تهیه نقشه utm چه مدارکی باید به کارشناس رسمی ارائه شود؟

جهت تهیه نقشه utm، متقاضی ضمن مراجعه به کارشناس نقشه‌برداری با ارائه مدارک مالکیت اعم از قولنامه به همراه کپی از سند اولیه ملک درخواست بررسی ملک خود را می‌کند و با ارائه این اسناد مالکیت متقاضی اثبات می‌شود؛ و طبق استناد از قولنامه و کپی سند، درواقع متقاضی اثبات می‌کند که ملک را از مالک اولیه ملک خریداری کرده است.

درصورتی‌که ملک موردنظر به‌صورت مشاعی باشد و سند مشاعی داشته باشد حتماً باید سند مشاعی به نام متقاضی باشد تا کارشناس رسمی دادگستری اقدام به ارزیابی ملک کند درصورتی‌که متقاضی ملک را از مالک اولیه خریداری کرده باشد اما سند مشاعی به نام متقاضی نشده باشد باید متقاضی یک وکالت‌نامه از مالک اولیه با اسناد خود ارائه دهد تا کارشناس رسمی نقشه‌برداری بر اساس آن برای تهیه نقشه یو تی ام اقدام کند. با ارائه مدارک مالکیتی و مشخصات ملک توسط متقاضی به کارشناس رسمی، کار نقشه‌برداری ازملک موردنظر شروع می‌شود. کارشناس پس از بررسی مدارک مالکیتی ملک، به‌صورت حضوری ازملک موردنظر بازدید به عمل آورد و پس از انجام امور نقشه‌برداری توسط کارشناس نقشه‌برداری، فایل نقشه یو تی ام و گواهی مختصات ملک با مهر و امضا کارشناس رسمی دادگستری در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد.

مزایای تهیه نقشه یو تی ام (utm) چیست؟

در حال حاضر در کشور سامانه نقشه کاداستر از حالت سنتی به آنلاین تغییر کرده و به دلیل راه‌اندازی سیستم الکترونیکی سامانه نقشه کاداستر می‌باشد و ازجمله مزایای تهیه نقشه یو تی ام موارد زیر است:

1-تعیین حدودات اربعه املاک.
2- تعیین دقیق مساحت ملک.
3-جانمایی ملک و تطبیق آن با وضع موجود.
4-کاهش تداخلات و تعارضات ملکی.
5- کمک به حل اختلافات حدود املاک.
6-پیشگیری از هرگونه جابجایی، تداخل و تعارض پلاک ثبتی.
7- بررسی ساده‌تر وضعیت دقیق ملک.
8-ثبت در سامانه کاداستری ثبت‌اسناد.

و از دیگر مزایای تهیه نقشه یو تی ام، صدور سند تک‌برگ می‌باشد چراکه با داشتن مختصات دقیق می‌توان توسط نرم‌افزارهای مختلف مختصات ملک مورد را در هر جای کره زمین مشاهده کرد. با داشتن نقشه UTM میزان اختلافات و دعاوی ملکی کاهش پیدا می‌کند و تعداد متقاضیان به مراجع قضایی جهت حل دعاوی ملکی خود کم می‌شود.

نقشه یو تی ام درواقع مساحت دقیق ملک را تعیین می‌کند؛ زیرا علاوه بر مساحت، گوشه‌های ملک به‌صورت دقیق مشخص می‌شود و حدودات اربعه ملک به‌صورت دقیق محاسبه می‌شود و این مثبت‌ترین نکته در هنگام خریدوفروش ملک می‌باشد به دلیل اینکه نه خریدار و نه فروشنده دچار ضرر مالی به دلیل کم یا زیاد بودن متراژ ملک نخواهند شد. با داشتن نقشه یو تی ام هر پلاک ثبتی در محل موردنظر و صحیح قرار می‌گیرد و این یعنی یک ملک قابلیت ثبت برای دو شخص حقیقی یا حقوقی را ندارد؛ و نکته مثبت این کار این است که ملک موردنظر با ملک دیگری اشتباه گرفته نمی‌شود. مرزبندی ملک با املاک هم‌جوار به‌صورت دقیق با تهیه نقشه یو تی ام، تعیین حدود می‌شود و این اتفاق باعث پیشگیری از تعارضات و تداخلات ملکی می‌شود و از هرگونه تجاوز به حریم املاک کنار هم جلوگیری خواهد شد.

کاربرد نقشه یو تی ام در چه موقعیت‌هایی می‌باشد؟

با روی کار آمدن طرح کاداستر چند سالی است که سندهای قدیمی منگوله‌دار جای خود را به سند تک‌برگ دادند و یا املاک مشاع دارای شناسه جغرافیایی که دیگر مشکلات سندهای قدیمی را ندارند به‌عنوان‌مثال در سندهای امروز با طرح کاداستر که دارای مختصات مرکز ملک و نقشه ملک می‌باشد باعث می‌شود مشکلاتی از قبیل گم‌شدن ملک و یا تداخل و تعارض املاک درگذر زمان به وجود نیاید. هنگام تهیه نقشه utm موقعیت دقیق ملک موردنظر به همراه املاک هم‌جوار، آن‌هم با مختصات دقیق در مقیاس بزرگ‌تر ترسیم می‌شود. با در دست داشتن نقشه یو تی ام ملک در هنگام معاملات ملکی، پیشگیری می‌شود از هرگونه جعل و کلاه‌برداری و اختلافاتی که اغلب درباره مساحت، ابعاد اربعه، نام مالک می‌باشد، در سندهای تک‌برگ شناسه جغرافیایی درج‌شده است تا با استعلام از سامانه www.geoplaner.com هر شخصی از صحت موقعیت ملک موردنظر مطمئن شود. با تهیه نقشه یو تی ام می‌توان جهت دریافت سند تک‌برگ اقدام نمود، زیرا در حال حاضر دریافت سند تک‌برگ بر پایه نقشه یو تی ام است و با توجه به اینکه نقشه یو تی ام باید ممهور به مهر و امضای کارشناس نقشه‌برداری باشد دارای اعتبار و استناد قانونی است در سازمان‌های مختلفی همانند سازمان منابع طبیعی، قوه قضائیه و دادگستری، سازمان ثبت‌اسناد، سازمان شهرداری، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان جهاد سازندگی، سازمان محیط‌زیست و…

10 کاربرد نقشه یو تی ام به شرح زیر است:

1-جهت دریافت سند تک‌برگ.
2- تهیه نقشه یو تی ام زمین کشاورزی جهت ارائه به اداره جهاد کشاورزی.
3- جهت تفکیک زمین کشاورزی.
4- تهیه نقشه یو تی ام جهت دریافت سند تفکیکی ملک مشاعی.
5-جهت تبدیل سند منگوله‌دار به سند تک‌برگ.
6-جهت تهیه نقشه یو تی ام برای شهرداری.
7- جهت ماده ۱۲ یا قانون زمین شهری.
8- جهت ماده ۵۶ و قانون منابع ملی.
9-جهت صدور مجوز گردشگری به سازمان گردشگری.
10- جهت کارشناسی املاک یا ارزیابی ملک.

نقشه یو تی ام شمیم به چه دلیلی تهیه می‌شود؟

نقشه یو تی ام و نحوه تهیه آن برای هرکدام از ادارات و ارگان‌های دولتی با معیار خاصی انجام می‌شود، به‌عنوان‌مثال اداره ثبت‌اسناد جهت صدور سند تک‌برگ نیاز به نقشه دارد اما نقشه موردنیاز آن شمیم با مقیاس 1:1000 و 1:2000 عرصه ملک می‌باشد و به‌هیچ‌وجه نیاز به برداشت اعیان ملک ندارد؛ اما نقشه موردنیاز در سازمان شهرداری، نقشه با مقیاس 1:500 است که نیاز به برداشت عرصه و عوارض شعاع 70 متری ملک موردنظر را دارد. درنتیجه مهم است که بدانید اگر به این نکات قبل از سفارش و درخواست خدمات دقت نشود مشکلاتی همچون عدم تائید نقشه توسط اداره موردنظر به وجود می‌آید و احتمالاً متحمل هزینه مجدد می‌شوید. جهت اطلاع از نحوه دریافت نقشه و شرایط آن با کارشناسان مجموعه پارسی کارشناس در ارتباط باشید.

تصاویر نقشه یو تی ام با موقعیت ملک‌های متفاوت:

تصویر نقشه‌های زیر جهت ساختمان‌های مختلف استفاده می‌شود اما بیشترین کاربرد این نقشه‌ها در ساختمان‌های مسکونی و زمین کشاورزی می‌باشد که دو نمونه از نقشه یو تی ام ساختمان مسکونی و زمین کشاورزی که توسط گروه پارسی کارشناس تهیه شد نشان داده‌شده است.

نمونه نقشه utm جهت ساختمان مسکونی:

دریافت سند تک‌برگ و کاربرد نقشه یو تی ام برای املاک:

با روی کار آمدن طرح کاداستر طی چند سال اخیر، سندهای قدیمی منگوله‌دار یا سندهای دفترچه‌ای جای خود را به سندهای تک‌برگ دارای شناسه جغرافیایی دادند؛ که دیگر مشکلات سندهای قدیمی را به هیچ. جه ندارند به‌عنوان‌مثال مختصات و نقشه ملک در سندهای امروزی قرار دارد که همین موضوع باعث شده مشکلاتی از قبیل تعارضات ملکی و اختلافات ملکی درگذر زمان به وجود نیاید. همچنین وجود شناسه جغرافیایی در سند تک‌برگ باعث شده تا هر شخصی از صحت موقعیت ملک مطمئن شود.

نقشه سند تک‌برگ و نقشه ماده 147 چه تفاوتی دارند؟

شاید برای خیلی از افراد این سؤال پیش بیاید که نقشه سند تک‌برگ و نقشه ماده 147 چه تفاوتی باهم دارند؟ پاسخ این است که نقشه‌های مربوط به سندهای تک‌برگ همانند نقشه‌های مربوط به ماده ۱۴۷ است و درواقع هیچ تفاوتی باهم ندارند در خصوص ثبت‌نام سند از طریق ماده 147 و مشاوره در این خصوص با کارشناسان مجموعه پارسی کارشناس تماس بگیرید.

کاربرد نقشه یو تی ام جهت ارائه به شهرداری:

سازمان شهرداری در زمینه و موضوعات مختلف به نقشه‌های یو تی ام املاک نیاز دارد. یکی از این موارد صدور جواز ساخت می‌باشد که به نقشه با مقیاس ۱:۵۰۰ نیاز دارد. در این نقشه‌ها علاوه بر عرصه تا شعاع ۵۰ متری ملک از هر طرف نیز باید برداشت شود بدین شکل که املاک مجاور و معابر نیز برداشت شود. جهت نقشه‌برداری ملک برای سازمان شهرداری و تفکیک عرصه و اعیان می‌توانید از مشاوره رایگان کارشناسان پارسی کارشناس کمک بگیرید.

نقشه utm و کاربردهای حقوقی:

-کاربرد جهت ماده ۱۲ یا قانون زمین شهری:

طبق قانون زمین شهرسازی، اگر تاریخ ساخت ملک به قبل از سال ۱۳۵۰ برسد، در این صورت زمین از مواد خارج‌شده و مالکیت آن به صاحب زمین برمی‌گردد. در این صورت نیاز به تفسیر عکس‌های هوایی قبل از تاریخ مشخص‌شده است اما علاوه بر این موضوع جهت جانمایی ملک بر روی عکس‌های هوایی و ارائه مدارک کافی جهت تفسیر عکس هوایی، نیاز به نقشه یوتی ام می‌باشد. پس یکی از کاربردهای نقشه utm در ماده ۱۲ است.

-کاربرد جهت ماده ۵۶ و قانون منابع ملی:

زمین‌هایی که در طرح منابع طبیعی قرارگرفته‌اند در نحوه پس گرفتن آن زمین از منابع طبیعی این نقشه‌ها نیاز است همانند مورد بالا همچنین در تفسیر عکس هوایی نیز وجود این نقشه لازم و ضروری است در این مورد نیز نیاز به نقشه‌ای با سیستم مختصات یو تی ام جهت پیاده کردن عرصه موردنظر بر روی عکس هوایی دهه ۳۰ و ۴۰ می‌باشد تا تفسیر و تعیین متراژ دقیق و کشاورزی بودن زمین به‌صورت دقیق‌تر مشخص شود

از کاربردهای دیگر نقشه utm می‌توان گفت:

صحبت در مورد کاربردهای نقشه یو تی ام بسیار گسترده است شاید در تمامی پروژه‌های عمرانی همانند راه‌سازی، سدسازی، کاداستر، تحقیقاتی و … نیاز به نقشه‌هایی در سیستم مختصات یو تی ام است؛ اما یکی دیگر از کاربردهای نقشه یو تی ام ارائه به ارگان‌های مختلف می‌باشد مثل صدور مجوز گردشگری به سازمان گردشگری و دیگر ارگان‌های دولتی و اموری همانند کارشناسی ملک یا ارزیابی املاک را می‌توان نام برد.

مختصات نقشه utm یو تی ام چگونه است؟

مختصات یو تی ام یک مختصات جهانی می‌باشد که تشکیل‌شده از دو محور طول و عرض جغرافیایی یا X و Y و یک زون می‌باشد درواقع در مختصات یو تی ام کره زمین به 60 زون تقسیم‌شده و هر زون 6 درجه را در بردارد که کشور ایران در زون 39،40،41 قرار دارد یک مثال ساده جهت درک بهتر عنوان می‌کنیم. فرض کنید که یک شی‌ء را در یک مکان مشخص قراردادیم و می‌خواهیم مختصات آن را تعریف کنیم موقعیت قرارگیری شی‌ء در محور طول و عرض، نشان‌دهنده موقعیت مکانی آن شی‌ء است.

هزینه نقشه یو تی ام به چه عواملی بستگی دارد؟

هزینه نقشه یو تی ام با توجه به نیاز هر سازمان مربوطه فرمت خاصی دارد و بنا بر فرمت، هزینه هم متغییر است و به عوامل مختلف هم‌بستگی دارد ازجمله: کاربری ملک، متراژ ملک، درج پلاک ثبتی ملک و املاک مجاور، جانمایی نقشه یو تی ام روی نقشه 1:2000، شکل هندسی ملک، شرایط دسترسی به ملک، تعداد نقاط برداشتی ازملک، شرایط آب و هوایی منطقه، پوشش گیاهی، نوع تجهیزات موردنیاز در تهیه نقشه، پوشش اینترنت در آن مکان، کارتوگرافی و پلات نقشه، فرمت نقشه، نحوه دید و استقرار دوربین که در تعیین هزینه تأثیرگذارند. لازم به ذکر است متقاضیان عزیز جهت یافتن آدرس از روی پلاک ثبتی می‌توانید با کارشناسان مجموعه پارسی کارشناس در ارتباط باشید. پاسخ به این سؤال شما که نقشه یو تی ام توسط چه افرادی انجام می‌شود؟ تهیه نقشه یو تی ام توسط کارشناسان رسمی دادگستری در حوزه نقشه‌برداری که ا تخصص، تجربه و اطلاعات کاملی درباره امور ثبتی و نقشه‌برداری دارند، انجام می‌شود و همچنین بنا بر درخواست شما جهت ارائه نقشه به هر سازمانی همچون شهرداری، ثبت‌اسناد و… تهیه نقشه صورت به فرمت آن سازمان انجام می‌شود. نقشه یو تی ام تهیه‌شده حتماً باید دارای مهر و امضای کارشناس رسمی دادگستری باشد، در غیر این صورت دارای تأییدیه قانونی و اجرایی از سازمان‌های مربوطه نخواهد داشت.

چه کارشناسانی صلاحیت تهیه نقشه یو تی ام رادارند؟

کارشناس رسمی دادگستری در امور ثبتی
کارشناس رسمی دادگستری در امور نقشه‌برداری
کارشناس رسمی نقشه‌برداری در نظام‌مهندسی.
مهندسین نقشه‌بردار دارای مجوز نظام کاردانی.

کارشناس رسمی نقشه‌برداری و کارشناس رسمی امور ثبتی زیر نظر کانون کارشناسان رسمی دادگستری فعالیت می‌کنند. مرجع تائید کننده صلاحیت کارشناسان نقشه‌برداری، سازمان نظام‌مهندسی کشور و سازمان نظام کاردان‌های نقشه‌برداری می‌باشد.

صدور سند تک‌برگ با تهیه نقشه یو تی ام utm طبق ماده 147 و 148

بر اساس قانون، اشخاصی که دارای ملکی بودند که سال‌ها مورد تصرفشان بود اما به خاطر دلایل و موانع قانونی امکان صدور سند برای ملکشان وجود نداشت در حال حاضر می‌توانند با این قانون اقدام به دریافت سند کنند. این دو مواد قانونی درواقع به‌منظور پیشگیری از جعل یا سو استفاده توسط افرادی در جامعه است که بدون رعایت مقررات و قوانین و عدم اجازه از مالک و یا مالکان اقدام به تصرف اراضی و املاک آن‌ها می‌کنند و به املاک این افراد جهت بهره‌برداری برای خود تعرض می‌کنند این روزها اطلاع‌رسانی زیادی در مورد نقشه یو تی ام UTM و ماده ۱۴۷ و ۱۴۸ و سندهای تک‌برگ انجام می‌شود. از مهم‌ترین کاربرد نقشه یو تی ام جهت تهیه سند تک‌برگ برای زمین‌هایی که جز ماده ۱۴۷ یا ماده ۱۴۸ می‌باشد هست. جهت تهیه سند برای زمین‌هایی که تابه‌حال سندی دریافت نکرده‌اند الزام به تهیه نقشه یو تی ام می‌باشد. البته این نکته را بدانید که هدف از تهیه نقشه یو تی ام فقط تهیه سند تک‌برگ نیست. در این نقشه که معمولاً با مقیاس ۱:۱۰۰۰ و ۱:۲۰۰۰ تهیه می‌شود عرصه زمین یا ملک موردنظر در سیستم مختصات utm برداشت و ترسیم می‌شود و با تائید کارشناس رسمی امور ثبتی و کارشناس رسمی نقشه‌برداری اقدام به ثبت درخواست سند می‌شود.

مراحل درخواست تهیه نقشه utm در پارسی کارشناس:

جهت درخواست تهیه نقشه utm به مجموعه پارسی کارشناس، با شماره 02128421213 تماس بگیرید و یا با شماره واتساپ 09016391716 ارتباط برقرار کنید و اطلاعات کافی درباره ملک موردنظر را در اختیار کارشناسان مجموعه قرار دهید تا تهیه نقشه بر اساس نیاز متقاضی انجام شود. بعد از مشخص شدن نوع نقشه، مدت‌زمان انجام پروژه و هزینه تهیه نقشه به شما اعلام می‌شود. بعد از توافق در هزینه و زمان انجام پروژه، هماهنگی‌های لازم برای تاریخ و ساعت حضور کارشناس مربوطه انجام می‌شود. قبل از انجام نقشه‌برداری زمینی، نیمی از هزینه انجام کار به‌عنوان بیعانه از متقاضی دریافت می‌شود و با توجه به نوع پروژه و موردنیاز برای هر سازمان، ترسیم نقشه و کارتوگرافی توسط متخصصین کارتوگرافی پارسی کارشناس انجام می‌شود و درنهایت نقشه یو تی ام با مهر و امضای کارشناس رسمی نقشه‌برداری به شما ارائه می‌شود و مابقی هزینه توافق شده دریافت می‌شود.

تهیه نقشه یو تی ام و برداشت آن چگونه است؟

طریقه برداشت اطلاعات توپوگرافی بر اساس مختصات یو تی ام بدین‌صورت قابل انجام است:

-تهیه نقشه یو تی ام با برداشت هوایی.
-تهیه نقشه یو تی ام با برداشت زمینی.

این سؤال همیشه پیش می‌آید که نحوه برداشت اطلاعات توپوگرافی با سیستم مختصات یو تی ام یک محدوده چگونه است که در ادامه این مقاله مراحل تهیه نقشه یو تی ام با برداشت زمینی و هوایی را توضیح می‌دهیم:

تهیه نقشه utm با روش برداشت هوایی

تهیه نقشه UTM با استفاده از پهپادهای حرفه‌ای در زمینه نقشه‌برداری انجام می‌شود. روش کار این‌گونه است که در ابتدا با استفاده از محاسبات فنی، بر اساس نوع و کاربرد نقشه میزان ارتفاع پرواز پهباد انجام می‌شود. به‌وسیله پهباد از سطح زمین عکس‌برداری انجام می‌شود و عکس‌های ارتوی دارای مختصات تولید می‌شود و روی این تصاویر گرفته‌شده نقشه ترسیم می‌شود و درنهایت نقشه یو تی ام تهیه می‌شود.

تهیه نقشه utm با روش برداشت زمینی

تهیه نقشه یو تی ام با برداشت حدودات اربعه ملک و همچنین نقشه وضع موجود به سه روش ذیل انجام می‌شود:

-با استفاده از دوربین‌های توتال استیشن و تجهیزات پیشرفته نقشه‌برداری.
-نقشه‌برداری با استفاده از دستگاه جی‌پی‌اس دو فرکانسِ و چند فرکانسِ.
-با استفاده از ترکیب دوربین‌های توتال استیشن و جی‌پی‌اس‌های دو یا سه فرکانسِ.

جهت درک بیشتر این موضوع برای شما عزیزان هر یک از این 3 مورد به شرح زیر توضیح داده می‌شود

-با استفاده از دوربین‌های توتال استیشن و تجهیزات پیشرفته نقشه‌برداری:

در این روش از نقشه‌های سازمان نقشه‌برداری با مقیاس 1:2000 استفاده می‌شود و مراحل تهیه نقشه یو تی ام با این روش این‌گونه است که در ابتدا با استفاده از دوربین توتال استیشن و بدون استفاده از دستگاه جی‌پی‌اس، برداشت تصاویر ملک انجام می‌شود تا اطلاعات در این برداشت حدودات اربعه به همراه مساحت دقیق ملک به دست آید. در آخر مختصات به‌دست‌آمده با کمک نرم‌افزارهای حرفه‌ای نقشه‌برداری روی نقشه‌های 1:2000 جایگذاری می‌شود و در آخر نقشه یو تی ام به دست می‌آید.

-نقشه‌برداری با استفاده از دستگاه جی‌پی‌اس دو فرکانسِ و چند فرکانسِ:

تهیه نقشه یو تی ام با استفاده از دستگاه جی‌پی‌اس‌های دو و سه فرکانسِ جهت تهیه نقشه وضع موجود ملک و به دست آمدن ابعاد و مختصات ملک موردنظر می‌باشد. در این مورد کارشناس رسمی نقشه‌برداری باکم دستگاه جی‌پی‌اس اقدام به نقشه‌برداری وضعیت ملک موردنظرمی‌کند و با استفاده از مختصاتی که به دست می‌آید روی نرم‌افزارها اجرا می‌کند و در آخر با ترسیم اطلاعات به‌دست‌آمده، نقشه یو تی ام تهیه می‌شود.

تهیه نقشه یو تی ام با استفاده از ترکیب دوربین توتال و جی‌پی‌اس‌های دو یا سه فرکانسِ:

در این روش از ترکیب دو روش قبل استفاده‌شده است که دارای کیفیت بالاتری ازلحاظ دقت و سنجش داده‌ها می‌باشد و جهت املاک و اراضی کاربرد دارد که عوارض اعیان و شکستگی‌های زیادی دارند. به‌عنوان نمونه جهت اراضی که درختان زیادی را در محدوده خود دارا می‌باشند.

اهمیت دقت نقشه یو تی ام چقدر است؟

عدم دقت در نقشه شمیم باعث مشکلات ملکی همانند تداخلات ملکی، تغییر و ایجاد اشتباه در محدوده ملک می‌شود؛ درنتیجه مهم است که نقشه توسط یک کارشناس رسمی دادگستری متعهد و باتجربه تهیه‌شده باشد و هرگونه مشکل و خطا در نقشه باعث تبعات برای کارشناس می‌شود.

4 عامل تأثیرگذار در دقت نقشه یو تی ام:

1-تجربه و مهارت کارشناس نقشه‌بردار.
2-مقیاس درخواستی نقشه یو تی ام.
3-تجهیزات نقشه‌برداری.
4-سامانه‌های نقشه‌برداری.

تجربه و مهارت کارشناس نقشه‌بردار:

ت در هر کار و حرفه‌ای تجربه و مهارت مهم‌ترین موضوع می‌باشد. تجربه نقشه‌برداری در مجموعه پارسی کارشناس نشان داده که پارها متقاضیانی مراجعه کرده‌اند که از روند کار گروه نقشه‌بردار قبلی ناراضی بودند و علاوه بر نارضایتی زمان و سرمایه هم ازدست‌داده‌اند گروه کارشناس رسمی نقشه‌برداری در پارسی کارشناس مجموعه‌ای از افراد با تخصص، تجربه و حرفه‌ای هستند که با تعهد و اطمینان کار شما عزیزان را انجام می‌دهند.

مقیاس درخواستی نقشه یو تی ام:

نقشه یو تی ام بر اساس کاربرد و درخواست تهیه آن دارای مقیاس‌های مختلفی می‌باشد که مرسوم‌ترین آن‌ها مقیاس ۱:۲۰۰۰، ۱:۱۰۰۰ و ۱:۵۰۰ است. طبق استانداردهای تعیین‌شده مقیاس‌ها، میزان حد خطای مجاز دارند که قابل اهمیت می‌باشد.

تجهیزات نقشه‌برداری

در حال حاضر با پیشرفت علم که باعث شده خطاها در تجهیزات کاهش یابد اما آیا بدین معنی نیست که در صورت به‌روز بودن تجهیزات نقشه‌برداری، نقشه بدون خطا تهیه شود به دلیل اینکه تجهیزات باید به‌صورت دوره‌ای و به دست متخصص باتجربه کالیبره و به‌روز شود تا خطا به کمترین حد در برداشت تصاویر برسد. تجهیزات نقشه‌برداری بسیار گسترده و زیاد است و تجهیزات زیادی هم در کشور ما وجود دارد که عملاً منسوخ‌شده‌اند اما به‌ناچار بسیاری از شرکت‌ها و مهندسین از این تجهیزات استفاده می‌کنند. به‌عنوان‌مثال تعداد فرکانس دریافتی در نوع گیرنده جی‌پی‌اس مهم و دارای تأثیر بسیار زیادی است؛ اما با روی کار آمدن گیرنده‌های دو فرکانسِ و سه فرکانسِ که دارای دقت بالایی هستند عملاً گیرنده‌های تک فرکانسِ منسوخ‌شده‌اند اما بازدیده می‌شود که بسیاری از افراد و شرکت‌ها از این تجهیزات استفاده می‌کنند. در مجموعه پارسی کارشناس با تیمی از کارشناسان رسمی دادگستری باتجربه و تخصص بالا و بروزترین تجهیزات متعهد هستیم تا بهترین دقت را تحویل متقاضی دهیم.

سامانه‌های نقشه‌برداری

سامانه‌های نقشه‌برداری همانند شمیم متعلق به اداره ثبت و سامانه سمت متعلق به شهرداری، باعث کاهش خطای برداشت نقاط در عملیات نقشه‌برداری می‌شود.

سخن پایانی:

نقشه utm یا یو تی ام به دلیل داشتن بار حقوقی و اهمیت آن حتماً باید توسط کارشناس رسمی نقشه‌برداری دارای مجوز فعالیت انجام شود به دلیل اینکه نقشه‌برداری ثبتی دارای قواعد و قوانین خاص خود است که نیاز به تخصص، تجربه و آشنایی کامل به این روند است. نقشه یو تی ام توسط افراد نقشه‌بردار یا شرکت‌هایی که به این روند به‌صورت کامل آشنا نیستند حتماً باعث ایجاد مشکلات مختلفی برای صاحب‌ملک می‌شود. این امکان هم وجود دارد که مشکلی در روند مراحل اداری و ثبت‌اسناد پیش نیاید اما باگذشت چندین سال مشکلات ثبتی بروز کند و مالک را درگیر حواشی زیادی کند و باعث به وجود آمدن خسارات بزرگی برای مالک شود به‌عنوان‌مثال تداخلات ملکی یکی از این موارد است که می‌دانیم درنهایت هزینه زیادی برای مالک خواهد داشت.

مجموعه پارسی کارشناس با تیمی از کارشناسان رسمی نقشه‌برداری، حرفه‌ای و متعهد و باتجربه بالا در امر نقشه‌برداری باعث می‌شود که با اطمینان خاطر، پروژه تهیه نقشه یو تی ام را به آن‌ها بسپارید هدف مجموعه پارسی کارشناس حل مسائل نقشه‌برداری با بالاترین کیفیت و دقت می‌باشد جهت درخواست مشاوره و سفارش تهیه نقشه یو تی ام به کارشناسان پارسی کارشناس، با شماره 02128421213 تماس حاصل کنید یا از طریق واتساپ با شماره 09016391716 با ما در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *